Minuutin mansikkajäätelö

Mansikoita on hyvä pitää pakastimessa. Monitoimikoneen tai tehosekoittimen avulla teet esimerkiksi pikajäätelöä tarjottavaksi yllätysvieraille.

Neljälle

  • 400 g pakastettuja, sulattamattomia mansikoita
  • 1 1/4 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeeksi

  • tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Laita sulamattomat pakastemansikat mikseriin. Säästä muutama koristeeksi. Lisää mansikoiden joukkoon tomusokeri ja pyöritä 10-15 sekuntia, kunnes mansikat ovat murskaantuneet karkeasti ja edelleen jäisiä. Kaada sekaan kansiaukosta kerma ja anna koneen olla käynnissä 20-30 sekuntia korkeimmalla nopeudella. Ei liian kauan, vain sen aikaa, että ainekset sekoontuvat.

2. Tarjoile pikajäätelö heti, mielellään annoslaseihin lusikoituna. Koristele vadelmilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!