Minuutin mansikkajäätelö
Mansikoita on hyvä pitää pakastimessa. Monitoimikoneen tai tehosekoittimen avulla teet esimerkiksi pikajäätelöä tarjottavaksi yllätysvieraille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g pakastettuja, sulattamattomia mansikoita
- 1 1/4 dl tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
- tuoreita vadelmia
Valmistusohje
1. Laita sulamattomat pakastemansikat mikseriin. Säästä muutama koristeeksi. Lisää mansikoiden joukkoon tomusokeri ja pyöritä 10-15 sekuntia, kunnes mansikat ovat murskaantuneet karkeasti ja edelleen jäisiä. Kaada sekaan kansiaukosta kerma ja anna koneen olla käynnissä 20-30 sekuntia korkeimmalla nopeudella. Ei liian kauan, vain sen aikaa, että ainekset sekoontuvat.
2. Tarjoile pikajäätelö heti, mielellään annoslaseihin lusikoituna. Koristele vadelmilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa