Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mintun makuinen lammaskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 700 g luutonta, vähärasvaista lampaanlihaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 l vettä
  • 70 g nuudeleita
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1½ sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa liha ½ cm kuutioiksi. Kuumenna padassa öljy ja ruskista lihapaloja ja sipulia noin viisi minuuttia koko ajan sekoittaen.

2. Lisää tomaattipyree, suola, paprikajauhe ja vesi. Kiehauta ja hauduta tunti. Lisää nuudelit ja keitä pehmeiksi.

3. Hienonna minttu ja purista sitruunoista mehu. Mausta keitto hienonnetulla mintulla ja sitruunamehulla juuri ennen tarjoilua.

Minttu ja oliiviöljy sopivat hyvin lampaan kumppaniksi. Ruokaisuutta keittoon antavat nuudelit. Nälkäisinkin ruokailija saa varmasti vatsansa täyteen. Tarjoa lisäksi leipää.

Lisää aiheesta:

Grillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoBulgarialainen linssikeittoKiinalaista nuudeleita jauhelihan keraPastaa häränfileen ja kerman keraNopea ranskalainen lihapata
LihakeittoKeitotLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto