Mintun makuinen lammaskeitto
Minttu ja oliiviöljy sopivat hyvin lampaan kumppaniksi. Ruokaisuutta keittoon antavat nuudelit. Nälkäisinkin ruokailija saa varmasti vatsansa täyteen. Tarjoa lisäksi leipää.
4 annosta
- 700 g luutonta, vähärasvaista lampaanlihaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 l vettä
- 70 g nuudeleita
- 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
- 1½ sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa liha ½ cm kuutioiksi. Kuumenna padassa öljy ja ruskista lihapaloja ja sipulia noin viisi minuuttia koko ajan sekoittaen.
2. Lisää tomaattipyree, suola, paprikajauhe ja vesi. Kiehauta ja hauduta tunti. Lisää nuudelit ja keitä pehmeiksi.
3. Hienonna minttu ja purista sitruunoista mehu. Mausta keitto hienonnetulla mintulla ja sitruunamehulla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan