Mintun makuinen lammaskeitto
Minttu ja oliiviöljy sopivat hyvin lampaan kumppaniksi. Ruokaisuutta keittoon antavat nuudelit. Nälkäisinkin ruokailija saa varmasti vatsansa täyteen. Tarjoa lisäksi leipää.
4 annosta
- 700 g luutonta, vähärasvaista lampaanlihaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 l vettä
- 70 g nuudeleita
- 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
- 1½ sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa liha ½ cm kuutioiksi. Kuumenna padassa öljy ja ruskista lihapaloja ja sipulia noin viisi minuuttia koko ajan sekoittaen.
2. Lisää tomaattipyree, suola, paprikajauhe ja vesi. Kiehauta ja hauduta tunti. Lisää nuudelit ja keitä pehmeiksi.
3. Hienonna minttu ja purista sitruunoista mehu. Mausta keitto hienonnetulla mintulla ja sitruunamehulla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta