Minttusuklaa
Pidätkö ohuista minttusuklaapaloista kahvin kera? Silloin tämä resepti on sinulle. Minttusuklaa on helppo valmistaa, ja voit herättää kunnioitusta vieraissasi sillä, että olet valmistanut sen itse.
30 palaan
- 1 munanvalkuainen
- 4 tippaa piparminttuöljyä
- 225 g tomusokeria
- 100 g rouhittua tummaa suklaata
- tomusokeria leipomiseen
Tarvitset myös
- voipaperia
- kaulimen
- pyöreän muotin, halkaisijaltaan 1 ½ cm
Valmistusohje
1. Puuteroi leivinpöytä, kaulin ja muotti tomusokerilla. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää piparminttuöljy. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun massa on kiinteä ja notkea, taikina on valmis. Vaivaa sitä leivinpöydällä.
2. Kaulitse massa 5 mm paksuiseksi. Ota siitä pyöreitä paloja muotilla. Poista ylimääräinen taikina, kaulitse uudestaan ja toista prosessi. Tämä on kuin leipoisi piparkakkuja, taikina ei koskaan tunnu loppuvan.
3. Sulata suklaa vesihauteessa, kulhossa kattilan päällä, jossa on kiehuvaa vettä. Älä anna veden kiehua, silloin suklaasta voi tulla rakeista. Kasta minttupalat suklaaseen ja nouki ne suklaasta kahden haarukan avulla. Laita ne voipaperille jähmettymään. Säilytä jääkaapissa kannellisessa purkissa, laita kerrosten väliin voipaperia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan