Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Minttusuklaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

30 palaan

  • 1 munanvalkuainen
  • 4 tippaa piparminttuöljyä
  • 225 g tomusokeria
  • 100 g rouhittua tummaa suklaata
  • tomusokeria leipomiseen

Tarvitset myös

  • voipaperia
  • kaulimen
  • pyöreän muotin, halkaisijaltaan 1 ½ cm

Valmistusohje

1. Puuteroi leivinpöytä, kaulin ja muotti tomusokerilla. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää piparminttuöljy. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun massa on kiinteä ja notkea, taikina on valmis. Vaivaa sitä leivinpöydällä.

2. Kaulitse massa 5 mm paksuiseksi. Ota siitä pyöreitä paloja muotilla. Poista ylimääräinen taikina, kaulitse uudestaan ja toista prosessi. Tämä on kuin leipoisi piparkakkuja, taikina ei koskaan tunnu loppuvan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa, kulhossa kattilan päällä, jossa on kiehuvaa vettä. Älä anna veden kiehua, silloin suklaasta voi tulla rakeista. Kasta minttupalat suklaaseen ja nouki ne suklaasta kahden haarukan avulla. Laita ne voipaperille jähmettymään. Säilytä jääkaapissa kannellisessa purkissa, laita kerrosten väliin voipaperia.

Pidätkö ohuista minttusuklaapaloista kahvin kera? Silloin tämä resepti on sinulle. Minttusuklaa on helppo valmistaa, ja voit herättää kunnioitusta vieraissasi sillä, että olet valmistanut sen itse.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkueVaniljaleivos tuoreiden mansikoiden keraSuklaa-vadelmamuffinitPakastettu suklaavaahtotorttuVaahtokarkkifudgeKuningas Oscarin torttu
SuklaakonvehditJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakonvehdit
  • 04.12.202012:55
    Pikkujoulut

    Itse tehty After Eight -suklaa: Helppo ja nopea resepti

  • 18.02.201300:00
    Makeiset

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 14.10.201513:33
    Makeiset

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 27.01.201407:58
    Makuja

    Kahvisuklaatryffelit

  • 19.12.201313:42
    Kananmunaton

    Marianne-valkosuklaatryffelit