Mainos

Minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla

Yellow Tail artikkeli 1 kuva 2

• Puolikuivan, hennosti sitruksisen Yellow Tail Pinot Grigio -valkoviinin kanssa keväiseen juhlatarjoiluun sopivat makoisat minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla. • Halutessasi tarjota leivosten kanssa lisäksi punaviiniä, mainio valinta on täyteläinen, helposti lähestyttävä, hilloinen ja hennosti mausteinen Yellow Tail Merlot. • Valmista valkosuklaavaahto etukäteen. Puhdista myös mansikat ajoissa. • Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua, jotta pohjiin käytettävät kaurasipsikupit eivät pehmene. Rapea mausteinen pohja on täydellinen pari makealle vaahdolle. • Mikäli käytät pohjina erimakuisia kauralastuja, voit myös koristella ne eri tavoin, jotta juhlijat erottavat erilaiset leivokset.

Ainekset

  • n. 40 kpl

Pohjat

  • n. 100 g kaurasipsikuppeja (esim. aitokaura tai jogurtti & makea chili)

Valkosuklaamousse

  • 150 g valkoista suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • syötävien marjojen pieniä lehtiä tai kukkia (esim. mustaherukan tai metsämansikan pienet lehdet tai kukat) tai pieniä sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Paloittele valkosuklaa mikroaaltouunin kestävään astiaan. Sulata suklaata varovaisesti mikrossa, n. 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä, kunnes suklaa alkaa sulaa. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan vesihauteessa juuri ja juuri juoksevaksi. Sekoita hyvin ja muista, että vettä ei saa roiskua suklaaseen ja että valkosuklaa palaa helposti pohjaan.

Vaahdota kerma ja vispaa voimakkaasti joukkoon tuorejuusto. Kaada nauhana joukkoon sulatettu, vähän jäähtynyt suklaa koko ajan vatkaten. Mausta mieleiseksi.

Puhdista ja viipaloi mansikat. Kerää puhtaat ja syötäväksi sopivat koristeet luonnosta tai käytä sitruunamelissan lehtiä.

Täytä kaurakupit valkosuklaamoussella ja mansikkaviipaleilla juuri ennen tarjoilua. Koristele kauniisti.

Reseptit: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille ​​​​​​​

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!