Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla

Julkaistu 27.05.2019 12:16

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: YELLOW TAIL

Ainekset

  • n. 40 kpl

Pohjat

  • n. 100 g kaurasipsikuppeja (esim. aitokaura tai jogurtti & makea chili)

Valkosuklaamousse

  • 150 g valkoista suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • syötävien marjojen pieniä lehtiä tai kukkia (esim. mustaherukan tai metsämansikan pienet lehdet tai kukat) tai pieniä sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Paloittele valkosuklaa mikroaaltouunin kestävään astiaan. Sulata suklaata varovaisesti mikrossa, n. 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä, kunnes suklaa alkaa sulaa. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan vesihauteessa juuri ja juuri juoksevaksi. Sekoita hyvin ja muista, että vettä ei saa roiskua suklaaseen ja että valkosuklaa palaa helposti pohjaan.

Vaahdota kerma ja vispaa voimakkaasti joukkoon tuorejuusto. Kaada nauhana joukkoon sulatettu, vähän jäähtynyt suklaa koko ajan vatkaten. Mausta mieleiseksi.

Puhdista ja viipaloi mansikat. Kerää puhtaat ja syötäväksi sopivat koristeet luonnosta tai käytä sitruunamelissan lehtiä.

Täytä kaurakupit valkosuklaamoussella ja mansikkaviipaleilla juuri ennen tarjoilua. Koristele kauniisti.

• Puolikuivan, hennosti sitruksisen Yellow Tail Pinot Grigio -valkoviinin kanssa keväiseen juhlatarjoiluun sopivat makoisat minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla. • Halutessasi tarjota leivosten kanssa lisäksi punaviiniä, mainio valinta on täyteläinen, helposti lähestyttävä, hilloinen ja hennosti mausteinen Yellow Tail Merlot. • Valmista valkosuklaavaahto etukäteen. Puhdista myös mansikat ajoissa. • Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua, jotta pohjiin käytettävät kaurasipsikupit eivät pehmene. Rapea mausteinen pohja on täydellinen pari makealle vaahdolle. • Mikäli käytät pohjina erimakuisia kauralastuja, voit myös koristella ne eri tavoin, jotta juhlijat erottavat erilaiset leivokset.

Reseptit: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille ​​​​​​​

Lisää aiheesta:

Juhlien suolaiset ja makeat pikkutarjottavat, joita on kokeiltava! Yhdistä kesänraikkaisiin viineihinSuomi-leivokset piparkakkumoussellaAfter Eight -jäädykekakkuSmoothie-leivoksetMud cakeMansikka-lakritsipiiras
LeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 24.8.08:01
    Uuniomenat

    Uuniomenatrifle

  • 24.8.08:00
    Äyriäispiirakka

    Skagenpiirakka

  • 22.8.09:25
    Browniet

    Ranskanpastilli-brownie

  • 22.8.09:14
    Muffinssit

    Liisan suklaamuffinit

  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku