Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Minileivokset kevyellä mustikkamoussella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mustikka ja sitruunarahka on mainio makuyhdistelmä. Kokeile herkullisia minileivoksia mustikkamoussella. Yksi raikas makupala sisältää 130 kaloria.

20 kappaletta

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte

  • 1½ dl mustikkahilloa

Kevyt mustikkamousse

  • 3 dl mustikoita
  • ½ dl vettä
  • 4 liivatetta
  • 1 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta (esim. Flora Vispi 20 %)
  • 1 dl sitruunarahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 rkl (ruokokide)sokeria

Koristeeksi

  • mustikoita ja tuoretta minttua

VINKKI

    Valmistusohje

    Reseptin tarjoaa:

    1. Ota taikinalevyt erilleen sulamaan. Jaa molemmat sulaneet levyt kymmeneen osaan ja taputtele palaset pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

    2. Valmista mousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Survo 1 dl mustikoita haarukalla ja lisää siihen ½ dl vettä. Kiehauta mustikkasurvos mikrossa tai kattilassa ja liuota joukkoon valutetut liivatteet. Vaahdota kevytkermavalmiste ja lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi erikseen. Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt liivatemehu nauhana ja sekoittaen rahkavaahtoon. Lisää joukkoon mustikat ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto.

    3. Levitä leivospohjille hillo ja sen päälle mustikkamousse. Siirrä leivokset viileään jähmettymään puoleksi tunniksi. Koristele mustikoilla ja mintulla.

    Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

    Lisää aiheesta:

    Kesänraikas vadelmavaahtotorttuKirsikkamuropiirakkaVadelma-punaherukkabebeAprikoosi-mantelikakkuJuustokeksikakkuGluteeniton Mango-tuorejuustokakku
    MarjamousseMakeat leivonnaisetMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Marjamousse
    • 18.02.201300:00
      Jälkiruoat

      Mustikkamousse makeiden lastujen kera

    • 18.02.201300:00
      Gluteeniton

      Mansikkamousse vadelmaliköörin kera

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Mansikkamousse appelsiiniliköörin kanssa

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Raparperimousse

    • 18.02.201300:00
      Gluteeniton

      Mansikkamousse