Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Metsästäjänpata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän padan voit mainiosti valmistaa myös muusta riistasta esimerkiksi kauriista tai peurasta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • n. 1,3 kg hirvenlihaa patapaloina
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 keltasipulia
  • 250 g sieniä
  • n. 15 katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti
  • 4 dl lientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 paprikaa
  • n. 1 dl kuohukermaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta lihat, ruskista ja laita pataan. Puuteroi päälle jauhot. Lohko sipulit, ruskista ne ja sitten sienet ja laita pataan. Lisää katajanmarjat ja laakerinlehti.

2. Lisää liemi ja viini ja keitä hiljalleen kannen alla n. 1-1 ½ tuntia.

3. Paloittele paprikat ja lisää ne, kun puolet keittoajasta on kulunut. Lisää kerma keittämisen loppua kohti. Maista ja mausta tarvittaessa, tarjoile.

Lisää aiheesta:

Peuranpaisti calvadoskastikkeessaJänispataKellarimestarin riisipataHirven hapanpaistiPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaMausteinen riistapata
RiistapataKananmunatonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu