Metsästäjänpata
Tämän padan voit mainiosti valmistaa myös muusta riistasta esimerkiksi kauriista tai peurasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- n. 1,3 kg hirvenlihaa patapaloina
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 keltasipulia
- 250 g sieniä
- n. 15 katajanmarjaa
- 1 laakerinlehti
- 4 dl lientä
- 3 dl punaviiniä
- 2 paprikaa
- n. 1 dl kuohukermaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta lihat, ruskista ja laita pataan. Puuteroi päälle jauhot. Lohko sipulit, ruskista ne ja sitten sienet ja laita pataan. Lisää katajanmarjat ja laakerinlehti.
2. Lisää liemi ja viini ja keitä hiljalleen kannen alla n. 1-1 ½ tuntia.
3. Paloittele paprikat ja lisää ne, kun puolet keittoajasta on kulunut. Lisää kerma keittämisen loppua kohti. Maista ja mausta tarvittaessa, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan