Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Metsästäjänleike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leike, joka tarjoillaan kermamuhennettujen herkkusienten kera. Käytä mielellään sieniä luonnosta, jos sinulla on siihen mahdollisuus.

Neljälle

  • 4 kinkkuleikettä (kokolihaa)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • noin 10 katajanmarjaa, murskattuina
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 2 dl korppujauhoja

Muhennos

  • 300 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • soijaa

Valmistusohje

1. Nuiji lihat ohuiksi.

2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri sekä katajanmarjat lautasella, kääntele leikkeet siinä. Kääntele ne sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna levätä 15 minuuttia.

3. Paista sillä aikaa sienet voissa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja keitä hiljalleen 15-25 minuuttia. Mausta soijalla.

4. Paista leikkeet kypsiksi voissa, kaada päälle sienimuhennos ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

SellerileikeInkiväärileike oliiveillaOmenafileet sienilläGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaKyljykset sienikastikkeellaKinkkua sienimuhennoksella
KinkkuaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin kasvisvati kinkun kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Viinimarinoitua kesäkinkkua

  • 10.04.201316:25
    Vappu

    Mansikoita ja kinkkua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Papaijalohkot savukinkun kera