Metsästäjän lauantaivoileipä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667936/landscape16_9/515/290/edfbc8ff2e03b93ab56a31ccfc86c5d2/kR/934302-5460.jpg)
Tästä voileivästä tulee taatusti kylläiseksi. Hirvenkäristyksen voit vaihtaa poronkäristykseen.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- voita tai margariinia
- 2 avokadoa
- 1 pkt pakastettua hirven- tai poronkäristystä, noin 280 g
- 1 prk kantarelleja, 200 g
- 1 keltasipuli
- suolaa ja mustapippuria
- paprikaa ja persiljaa koristeluun
Valmistusohje
1. Leikkaa leivistä reunat pois. Paista käristys kuumassa pannussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä lämpimänä. Paista sienet ja viimeiseksi viipaloitu sipuli.
2. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha.
3. Laita uutta voita pannuun ja paista leipäviipaleet rapeiksi ja kullanruskeiksi. Asettele ne lämpimille lautasille ja laita päälle avokadoa, hirvenkäristystä, sipulia ja sieniä. Koristele paprikalla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka