Metsäsienimunakas
Metsäsienistä valmistat herkullisen munakkaan vaikkapa lounaaksi tai illanistujaistarjottavaksi. Voit leikata munakkaasta annospaloja ja tarjota seuraksi salaattia ja tuoretta leipää.
Ainekset (1 annos)
- muutama kantarelli, siitakesieni ja suppilovahvero tai muita sieniä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 munaa
- ripaus suolaa
- 1 rkl vettä tai kermaa
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Paloittele sienet halutessasi.
Kuumenna öljy pannulla ja kääntele sieniä kuumalla pannulla hetki. Sekoita munat, suola, vesi tai kerma ja juustoraaste keskenään.
Kaada seos kuumalle pannulle ja työntele munakasmassaa reunoilta keskelle, kunnes massa alkaa hyytyä. Tiputa lämpötilaa ja anna munakkaan hyytyä.
Valuta lautaselle ja nauti!
Vinkki! Ripottele pinnalle tuoretta timjamia tai rucolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti