Metsäsienimunakas
Metsäsienistä valmistat herkullisen munakkaan vaikkapa lounaaksi tai illanistujaistarjottavaksi. Voit leikata munakkaasta annospaloja ja tarjota seuraksi salaattia ja tuoretta leipää.
Ainekset (1 annos)
- muutama kantarelli, siitakesieni ja suppilovahvero tai muita sieniä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 munaa
- ripaus suolaa
- 1 rkl vettä tai kermaa
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Paloittele sienet halutessasi.
Kuumenna öljy pannulla ja kääntele sieniä kuumalla pannulla hetki. Sekoita munat, suola, vesi tai kerma ja juustoraaste keskenään.
Kaada seos kuumalle pannulle ja työntele munakasmassaa reunoilta keskelle, kunnes massa alkaa hyytyä. Tiputa lämpötilaa ja anna munakkaan hyytyä.
Valuta lautaselle ja nauti!
Vinkki! Ripottele pinnalle tuoretta timjamia tai rucolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta