Mestarillinen päärynätorttu
Täytä piiraskuori päärynällä, kreemillä ja pursotetulla mantelimassalla, ja saat satumaisen maukkaan tortun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 8 päärynänpuolikasta purkista, tai keitettyjä tuoreita
Kreemi
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 rkl maizenaa
- 200 g mantelimassaa
- 2 munanvalkuaista
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja voi murutaikinaksi, työstä mukaan vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista folio.
2. Laita päärynänpuolikkaat piiraskuoreen. Vatkaa kerma, sekoita munaan kananmunat, sokeri ja maizena. Vatkaa valkuaiset ja sekoita mantelimassan kera. Pursota massa vuoan reunalle ja päärynöiden väliin. Kaada päälle kreemi. Paista kypsäksi 175 asteessa kunnes kreemi on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!