Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mestarillinen päärynätorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täytä piiraskuori päärynällä, kreemillä ja pursotetulla mantelimassalla, ja saat satumaisen maukkaan tortun.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle-kuudelle

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 8 päärynänpuolikasta purkista, tai keitettyjä tuoreita

Kreemi

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 rkl maizenaa
  • 200 g mantelimassaa
  • 2 munanvalkuaista

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja voi murutaikinaksi, työstä mukaan vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista folio.

2. Laita päärynänpuolikkaat piiraskuoreen. Vatkaa kerma, sekoita munaan kananmunat, sokeri ja maizena. Vatkaa valkuaiset ja sekoita mantelimassan kera. Pursota massa vuoan reunalle ja päärynöiden väliin. Kaada päälle kreemi. Paista kypsäksi 175 asteessa kunnes kreemi on jähmettynyt.

Lisää aiheesta:

Mansikkapiirakka hyytelölläManteli-pähkinäpiirakkaRanskalainen mansikkatorttuRaparperipiiras marengin kanssaMansikkatorttu hyytelölläKakku päärynäpuolikkailla
PäärynäpiirakkaKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Päärynäpiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Toscapäärynät sitruunan kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Mestarillinen päärynätorttu

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Päärynäpiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Päärynä-aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Päärynätorttu rommilla