Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merimiespihvit ulkofileestä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 8 viipaletta naudan ulkofileetä, noin 600 g
  • 8-10 kookasta perunaa
  • 4 sipuli viipaloituna
  • 25 g voita
  • suolaa ja pippuria
  • 1 oksa timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 pullo olutta
  • silputtua persiljaa

Tarjoiluun

  • säilykepunajuuria tai -kurkkua

Valmistusohje

1. Nuiji lihaviipaleet kevyesti. Kuori perunat ja leikkaa ne puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Paista sipuli läpikotaisin voissa paistinpannussa ja ruskista liha samalla tavalla.

2. Pane liha ja sipuli pataan tai kattilaan. Aseta päälle perunat, mausta sitten suolalla ja pippurilla. Lisää timjami ja laakerinlehti sekä olutta vain niin paljon, että juuri ja juuri erotat sen perunoiden seassa.

3 Kiehauta ja anna hautua kannen alla alhaisella lämmöllä noin puolen tunnin ajan tai kunnes liha on mureaa. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoa suoraan padasta.

Merimiespihvi on nimensä mukaisesti vanha merimiesruoka. Se valmistetaan kokonaisuudessaan padassa. Ruskistetun lihan, oluen ja perunoiden yhdistelmässä syntyy hyvin omintakeinen maku. Tarjoa lisänä punajuurta tai kurkkua.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit naudan sisäpaististaBoeuf LyonnaiseMerimiespihvit omenan keraMerimiespihvit paahtopaististaUnkarilainen gulassiRuotsalainen lihapannu
MerimiespihviKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Merimiespihvi
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit naudan sisäpaistista

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit omenan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit paahtopaistista

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit ulkofileestä