Merimiespihvit ulkofileestä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649590/landscape16_9/515/290/2af255868b594455f606454e4ac70c8d/ei/893118-3465.jpg)
Merimiespihvi on nimensä mukaisesti vanha merimiesruoka. Se valmistetaan kokonaisuudessaan padassa. Ruskistetun lihan, oluen ja perunoiden yhdistelmässä syntyy hyvin omintakeinen maku. Tarjoa lisänä punajuurta tai kurkkua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 8 viipaletta naudan ulkofileetä, noin 600 g
- 8-10 kookasta perunaa
- 4 sipuli viipaloituna
- 25 g voita
- suolaa ja pippuria
- 1 oksa timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 1 pullo olutta
- silputtua persiljaa
Tarjoiluun
- säilykepunajuuria tai -kurkkua
Valmistusohje
1. Nuiji lihaviipaleet kevyesti. Kuori perunat ja leikkaa ne puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Paista sipuli läpikotaisin voissa paistinpannussa ja ruskista liha samalla tavalla.
2. Pane liha ja sipuli pataan tai kattilaan. Aseta päälle perunat, mausta sitten suolalla ja pippurilla. Lisää timjami ja laakerinlehti sekä olutta vain niin paljon, että juuri ja juuri erotat sen perunoiden seassa.
3 Kiehauta ja anna hautua kannen alla alhaisella lämmöllä noin puolen tunnin ajan tai kunnes liha on mureaa. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoa suoraan padasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka