Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merimiespihvit paahtopaistista

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g paahtopaistia tai naudan sisäpaistia
  • 3 keltasipulia
  • 8-10 perunaa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 ½ dl tummaa olutta
  • 2 ½ dl lientä (kuutiosta)
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 suolakurkku

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja sipulit ja viipaloi ne. Leikkaa persiljoista varret (säästä ne ja sido yhteen puuvillalangalla), hienonna persiljanlehdet. Viipaloi liha n. 1 cm paksuiksi siivuiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista molemmin puolin voissa. Nosta lihat sivuun ja ruskista sipuli.

2. Lado lihaa, sipulia ja perunoita pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehti, timjami ja persiljanvarret. Kaada päälle liemi ja olut.

3. Keitä hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua. Tarjoile viipaloidun suolakurkun kera.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit naudan sisäpaististaSuikalepihvit kantarellien keraPotkapataCassoulet valkoisilla pavuillaKylkipaistia amerikkalaisittainMerimiespihvit ulkofileestä
MerimiespihviKananmunatonPääruoatLiharuoka

Käytä mielellään paahtopaistia tai sisäpaistia. Liha ehtii mureutua pitkän keittoajan aikana. Merimiespihvi on käytännöllinen pata, jota voi valmistaa monelle. Tuplaa mielellään reseptin määrät, mutta neste vain 1 ½ kertaa.

Tuoreimmat aiheesta

Merimiespihvi
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit naudan sisäpaistista

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit omenan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit paahtopaistista

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Merimiespihvit ulkofileestä