Mehevät täytetyt jauhelihapihvit

Jauhelihapihvien täyttäminen on helppo tapa muunnella murekeruokia. Voit paistaa pihvit valmiiksi jo etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 500 g vähärasvaista sikajauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 maustemitta korianterijauhetta
  • 1 rkl vehnäjauhoa

Täyte

  • ½ pakettia pekonikuutioita
  • 1 pieni sipuli
  • 2 tl vaaleata dijonsinappia
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl kaprissilppua
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 10 vihreää oliivia
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan muna mausteet ja jauho. Muotoile 8 ohutta pihviä.

2. Ruskista pekonia ja kuutioitua sipulia. Siirrä ne kulhoon ja sekoita muiden täytteen ainesten kanssa. Silppua oliivit ja sekoita ne mukaan täytteeseen.

3. Jaa täyte neljälle pihville, nosta päälle loput pihvit ja painele tiiviiksi ympäri reunan. Paista ne hiljalleen kypsiksi keskilämmöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.