Meetvurstipizza
Pitsaa voit tarjoilla isommalle porukalle päivälliseksi tai lisukkeena noutopöydässä. Täytteitä lisäämällä ja poistamalla saat omaan makuun sopivan ruoan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso paketti pizzamix-jauhetta
Kastike
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 2 rkl öljyä
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 laakerinlehti
- ½ tl oreganoa
- ½ tl timjamia
Täyte
- 200 g meetvurstia suikaleina
- 2 paprikaa suikaleina
- 150 g herkkusieniä siivuina
- 100 g juustoraastetta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Tee pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Anna taikinan nousta.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuullota valkosipulisilppu öljyssä, lisää muut kastikkeen ainekset ja keitä kokoon, kunnes kastike saostuu. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kauli taikina, niin että se peittää leivinpaperin. Nosta taikinalevy paperilla uunipellille. Levitä pizzapohjalle tomaattikastike, jaa täyte tasaisesti ja ripottele viimeiseksi päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan