Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maustemarinoitu kalkkuna

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 700 g kalkkunanrintaa
  • 4 rkl hikkori- tai muuta öljyä
  • ½ tl timjamia
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl murskattua mustapippuria
  • ½ tl murskattua maustepippuria
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 suikaloitu laakerinlehti
  • 300 g tagliatelle-pastaa
  • 2 dl maustettua ranskankermaa
  • 1 dl paahdettua maapähkinää

Valmistusohje

1. Paahda chilijauhe, paprikajauhe, mustapippuri, maustepippuri, cayennepippuri, oregano, juustokumina, timjami ja laakerinlehti kuivalla paistinpannulla. Varo palamista!

2. Tee öljystä, karkeasta suolasta ja puristetuista valkosipulinkynsistä marinadi ja pane kalkkunanrinta ja marinadi paistopussiin. Anna marinoitua jääkaapissa kuuden tunnin ajan. Kääntele silloin tällöin. Ota kalkkunanrinta marinadista ja pyörittele sitä paahdetuissa mausteissa. Pane se sitten takaisin paistopussiin marinoitumaan vielä 12 tunniksi.

3. Paista kalkkunaa paistopussissa 150-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Anna jäähtyä pussissa. Leikkaa kalkkunanliha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa vastakeitetyn, maustetulla ranskankermalla ryyditetyn pastan kera. Ripottele päälle paahdettuja maapähkinöitä.

Louisianalaisessa alkuperäisreseptissä käytetään savustettua, maustettua siansivua. Tässä reseptissä käytämme sen sijaan vähärasvaista kalkkunaa. Huomaa, että lihan marinointi vie kaksi päivää. Reseptissä käytetyn savunmakuisen hikkoriöljyn voit korvata myös jollakin maultaan neutraalimmalla öljyllä.

Lisää aiheesta:

Falafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraMarinoitua lampaanpotkaa ja hasselpähkinäperunoitaLihavartaat maapähkinäkastikkeessaTuliset tartarpihvitSaté-lihavarrasKanakorma & neilikkariisi
KalkkunaaPastat ja nuudelitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa
  • 26.04.202408:45
    Välipalat

    Nopeat kalkkunawrapit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Täytetyt kalkkunakääröt

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tuliset kalkkunatikut

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Täytetty kalkkuna