Mausteinen riistapata
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 700 g hirven lapaa tai muuta sitkeää ruhonosaa
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 200 g varsiselleriä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl tomaattipyreetä
- 3 dl punaviiniä
- noin 5-6 dl lihalientä
- 1 kanelitanko
- katajanmarjoja ja maustepippureita
- 1 rkl mustapippuria
- pieni nippu tuoretta timjamia
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl mustaherukkahyytelöä
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa hirvenliha isoiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit ja juurekset. Ruskista kaikki hyvin voissa padassa. Lisää mukaan tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kypsennä noin viisi minuuttia. Lisää punaviini ja lihaliemi ja tuo kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen. Vähennä lämpöä niin, että pata hautuu rauhallisesti. Sido pieneen harsoliinaan mausteet ja timjami. Laita pataan hautumaan. Anna hautua niin kauan, että liha on mureaa eli noin 2 tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi mustaherukkahyytelö ja mausta pata suolalla. Poista lopuksi maustenyytti ja tarjoile vaikka riisin tai perunasoseen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan