Mausteinen riistapata
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677982/landscape16_9/515/290/f1cd4bc04be3137443aa4ea503c9da88/bK/riistapata-7561.jpg)
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 700 g hirven lapaa tai muuta sitkeää ruhonosaa
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 200 g varsiselleriä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl tomaattipyreetä
- 3 dl punaviiniä
- noin 5-6 dl lihalientä
- 1 kanelitanko
- katajanmarjoja ja maustepippureita
- 1 rkl mustapippuria
- pieni nippu tuoretta timjamia
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl mustaherukkahyytelöä
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa hirvenliha isoiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit ja juurekset. Ruskista kaikki hyvin voissa padassa. Lisää mukaan tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kypsennä noin viisi minuuttia. Lisää punaviini ja lihaliemi ja tuo kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen. Vähennä lämpöä niin, että pata hautuu rauhallisesti. Sido pieneen harsoliinaan mausteet ja timjami. Laita pataan hautumaan. Anna hautua niin kauan, että liha on mureaa eli noin 2 tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi mustaherukkahyytelö ja mausta pata suolalla. Poista lopuksi maustenyytti ja tarjoile vaikka riisin tai perunasoseen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka