Mausteinen puolukkakakku
Tämä on mehukas ja ihanan mausteinen kakku. Tarjoile kermavaahtonokareen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 2 kananmunaa
- 3 dl kidesokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 dl puolukkahilloa
- 1 dl ohutta kermaa
- 1 dl voisulaa
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
2. Sekoita munavaahtoon hillo, kerma, kuivat ainekset ja viimeiseksi voisula.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, kumoa kakku sitten vuoasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti