Mausteinen puolukkakakku
Tämä on mehukas ja ihanan mausteinen kakku. Tarjoile kermavaahtonokareen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 2 kananmunaa
- 3 dl kidesokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 dl puolukkahilloa
- 1 dl ohutta kermaa
- 1 dl voisulaa
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
2. Sekoita munavaahtoon hillo, kerma, kuivat ainekset ja viimeiseksi voisula.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, kumoa kakku sitten vuoasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan