Mausteinen puolukkakakku

Tämä on mehukas ja ihanan mausteinen kakku. Tarjoile kermavaahtonokareen kera.

10-12 palaan

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl kidesokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 dl puolukkahilloa
  • 1 dl ohutta kermaa
  • 1 dl voisulaa
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet.

2. Sekoita munavaahtoon hillo, kerma, kuivat ainekset ja viimeiseksi voisula.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, kumoa kakku sitten vuoasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.