Mainos
Mainos

Turha enää kammota kaalia: nyt leipomaan herkullista piirakkaa!

5–6 annosta

Pohja

  • 400 g valmista lehtitaikinaa

Täyte

  • 250 g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl Rajamäen Mausteista etikkaa
  • 2 tl meiramia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, hienonna sipuli ja raasta porkkana. Mittaa kattilaan vesi ja lihaliemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kaalisuikaleet, hienonnettu sipuli ja porkkanaraaste. Keitä seosta noin 10 minuuttia.

Ruskista jauheliha ja lisää se kypsän kaaliseoksen joukkoon. Mausta täyte valkosipulilla, fariinisokerilla, etikalla, meiramilla ja suolalla.

Levitä täyte kaulitun taikinalevyn toiselle puolikkaalle ja nosta toinen puolikas kanneksi täytteen päälle. Painele piirakan reunat kiinni, pistele haarukalla ja voitele munalla.

Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.