Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mausteinen kaali-lihapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Turha enää kammota kaalia: nyt leipomaan herkullista piirakkaa!

Ainekset

  • 5–6 annosta

Pohja

  • 400 g valmista lehtitaikinaa

Täyte

  • 250 g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl Rajamäen Mausteista etikkaa
  • 2 tl meiramia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, hienonna sipuli ja raasta porkkana. Mittaa kattilaan vesi ja lihaliemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kaalisuikaleet, hienonnettu sipuli ja porkkanaraaste. Keitä seosta noin 10 minuuttia.

Ruskista jauheliha ja lisää se kypsän kaaliseoksen joukkoon. Mausta täyte valkosipulilla, fariinisokerilla, etikalla, meiramilla ja suolalla.

Levitä täyte kaulitun taikinalevyn toiselle puolikkaalle ja nosta toinen puolikas kanneksi täytteen päälle. Painele piirakan reunat kiinni, pistele haarukalla ja voitele munalla.

Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia.

Lisää aiheesta:

VihannespiirakkaSavuporo-sienipiirasHirvipyörykät ja juureskakkuSheperd´s pie jauhelihastaPikakaalilaatikko pannussaLehtikaalipiiras
JauhelihapiirakkaAlkuruoatLiharuokaSadonkorjuuLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 08.08.202108:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

  • 05.09.201710:20
    Lihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-munuaispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mausteinen kaali-lihapiirakka