Maukkain mansikkapiirakka

Tämä mansikkapiirakka on todella helppotekoinen, varsinkin jos käytät valmiiksi ostettua vaniljavispiä. Piirakasta tulee todella kaunis viinimarjahyytelön ansiosta, piiraspohjasta taas ihanan rapea myslin ja pähkinöiden ansiosta.

Kahdeksaan palaan

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl mysliä
  • 125 g voita
  • 1 l mansikoita
  • 1 pkt vaniljavispiä, esim. Flora Vanilla
  • 1 ½ dl punaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna pähkinät. Sekoita pähkinät, jauhot ja mysli. Nypi mukaan voi niin että saat tahmean taikinan. Mysli ja pähkinät eivät sido itseensä voita kuten jauhot, joten taikinasta tulee tavallista piirastaikinaa tahmeampi. (Jos käytät monitoimikonetta, tee näin: Murskaa pähkinät monitoimikoneessa. Lisää voi, mysli ja jauhot. Sekoita vain niin kauan että ainekset ovat murustuneet. Pysäytä kone ja nypi ainekset yhteen sormin.)

2. Jauhota kädet ja painele taikina piirasvuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään hetkeksi ennen paistamista, tai vuoraa reunat alumiinifoliolla niin että reunat pysyvät ylhäällä paistettaessa. Paista piiraspohjaa 15-20 minuuttia uunissa tai kunnes kuori on vaaleanruskea ja rapea. Anna kuoren jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

3. Valmistele vaniljakreemi niin että se on oikein kylmä, kun täytät piiraspohjan. Huuhtele mansikat, halkaise isot marjat. Sulata punaviinimarjahyytelö kattilassa. Kaada vaniljavispi piiraspohjaan ja asettele mansikat päälle. Lusikoi viimeiseksi hyytelö mansikoiden päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.