Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maukkain mansikkapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kahdeksaan palaan

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl mysliä
  • 125 g voita
  • 1 l mansikoita
  • 1 pkt vaniljavispiä, esim. Flora Vanilla
  • 1 ½ dl punaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna pähkinät. Sekoita pähkinät, jauhot ja mysli. Nypi mukaan voi niin että saat tahmean taikinan. Mysli ja pähkinät eivät sido itseensä voita kuten jauhot, joten taikinasta tulee tavallista piirastaikinaa tahmeampi. (Jos käytät monitoimikonetta, tee näin: Murskaa pähkinät monitoimikoneessa. Lisää voi, mysli ja jauhot. Sekoita vain niin kauan että ainekset ovat murustuneet. Pysäytä kone ja nypi ainekset yhteen sormin.)

2. Jauhota kädet ja painele taikina piirasvuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään hetkeksi ennen paistamista, tai vuoraa reunat alumiinifoliolla niin että reunat pysyvät ylhäällä paistettaessa. Paista piiraspohjaa 15-20 minuuttia uunissa tai kunnes kuori on vaaleanruskea ja rapea. Anna kuoren jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

3. Valmistele vaniljakreemi niin että se on oikein kylmä, kun täytät piiraspohjan. Huuhtele mansikat, halkaise isot marjat. Sulata punaviinimarjahyytelö kattilassa. Kaada vaniljavispi piiraspohjaan ja asettele mansikat päälle. Lusikoi viimeiseksi hyytelö mansikoiden päälle.

Lisää aiheesta:

Lehtevä omenapiirakkaMansikkapiirakka hyytelölläVaniljaleivos tuoreiden mansikoiden ja pähkinöiden keraOhut toffeepiiras pähkinöiden keraKevyt hedelmätorttuTarte omenoilla ja karhunvatukoilla
MansikkapiirakkaMakeat leivonnaisetKevään juhlatKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tämä mansikkapiirakka on todella helppotekoinen, varsinkin jos käytät valmiiksi ostettua vaniljavispiä. Piirakasta tulee todella kaunis viinimarjahyytelön ansiosta, piiraspohjasta taas ihanan rapea myslin ja pähkinöiden ansiosta.

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkapiirakka
  • 08.07.202213:09
    Hellapoliisi

    Helppo mansikkapiirakka

  • 20.02.201313:54
    Makeat leivonnaiset

    Mansikkapiiraat mantelikreemin kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mansikkapiirakka hyytelöllä

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Maukkain mansikkapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mansikkapiiras ja aprikoosikastike