Maukas juures-chorizopannu

maukas juures-chorizopannu
MTV

Tässäpä sellainen arkiruoka, joka syntyy uunissa melkein itsestään! Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu-ohjelmassa.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kg juureksia (bataatti, peruna, lanttu, palsternakka, porkkana)
  • 1 fenkoli
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 punainen paprika
  • 500 g raakachorizoa

pinnalle vaahdotettu feta

  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g mustapippurituorejuustoa

Valmistusohje

Kuori ja paloittele juurekset haluamallasi tavalla. Leikkaa fenkoli lohkoiksi. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan.

Pyörittele kaikki kasvikset öljyssä ja mausteissa. Levitä ne uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Posta paprikasta siemenkota ja lohko se. Lisää se uunipellille juuresten joukkoon. Paloittele chorizomakkara viipaleiksi tai purista nokareiksi ympäri peltiä. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ja chorizo ovat kypsiä.

Aja feta murusiksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tuorejuusto ja jatka sekoittamista kunnes seos on pehmeää.

Lusikoi vaahdotettua fetajuustoa uunikuuman juures-chorizopannun päälle nokareiksi. Tarjoile raikkaan salaatin kera.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.