Maukas juures-chorizopannu
Tässäpä sellainen arkiruoka, joka syntyy uunissa melkein itsestään! Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu-ohjelmassa.
Ainekset (4 annosta)
- 1 kg juureksia (bataatti, peruna, lanttu, palsternakka, porkkana)
- 1 fenkoli
- 2 sipulia
- 1 valkosipuli
- 2 rkl öljyä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl paprikaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 punainen paprika
- 500 g raakachorizoa
pinnalle vaahdotettu feta
- 200 g fetajuustoa
- 100 g mustapippurituorejuustoa
Valmistusohje
Kuori ja paloittele juurekset haluamallasi tavalla. Leikkaa fenkoli lohkoiksi. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan.
Pyörittele kaikki kasvikset öljyssä ja mausteissa. Levitä ne uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Posta paprikasta siemenkota ja lohko se. Lisää se uunipellille juuresten joukkoon. Paloittele chorizomakkara viipaleiksi tai purista nokareiksi ympäri peltiä. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ja chorizo ovat kypsiä.
Aja feta murusiksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tuorejuusto ja jatka sekoittamista kunnes seos on pehmeää.
Lusikoi vaahdotettua fetajuustoa uunikuuman juures-chorizopannun päälle nokareiksi. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta