Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maukas juures-chorizopannu

MTV
Julkaistu 21.09.2017 07:30

MTV LIFESTYLE

Tässäpä sellainen arkiruoka, joka syntyy uunissa melkein itsestään! Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu-ohjelmassa.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kg juureksia (bataatti, peruna, lanttu, palsternakka, porkkana)
  • 1 fenkoli
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 punainen paprika
  • 500 g raakachorizoa

pinnalle vaahdotettu feta

  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g mustapippurituorejuustoa

Valmistusohje

Kuori ja paloittele juurekset haluamallasi tavalla. Leikkaa fenkoli lohkoiksi. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan.

Pyörittele kaikki kasvikset öljyssä ja mausteissa. Levitä ne uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Posta paprikasta siemenkota ja lohko se. Lisää se uunipellille juuresten joukkoon. Paloittele chorizomakkara viipaleiksi tai purista nokareiksi ympäri peltiä. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ja chorizo ovat kypsiä.

Aja feta murusiksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tuorejuusto ja jatka sekoittamista kunnes seos on pehmeää.

Lusikoi vaahdotettua fetajuustoa uunikuuman juures-chorizopannun päälle nokareiksi. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Lisää aiheesta:

Täytetty uunimunakoisoHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraKikhernepata kuskusin keraLampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin keraLammasmureketta ja munakoisoaKatkarapu-kesäkurpitsakastike
JuureksetMakkarapataMakkaraPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Juurekset
  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 13.02.202013:09
    Lohifilee

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset

  • 19.11.201915:53
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen resepti

  • 21.09.201707:30
    Makkarapata

    Maukas juures-chorizopannu

  • 25.10.201614:25
    Sienet

    Poroa, sieniä ja kolmen värin juuria