MasterChef VIP: Vesuviuksen pääsiäinen – Max Seeckin resepti

MC2020VIP_EP04_Annoskuva_Max_Kuvaaja_Sara_Forsius09479
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan kuudennessa jaksossa edellisessä tehtävässä hävinnyt joukkue valmistaa vaihtokaupan raaka-ainekorien sisällöstä annokset.

Aineet

  • Kananmunia
  • Sokeria
  • Kuohukermaa
  • 2 banaania
  • Yksi persikka

Valmistusohje

Temperoidut suklaalastut. Marjoja. Jauha banaanit ja kananmunat lettutaikinaksi. Sulata tumma suklaa, lämmitä se n. 48 asteiseksi. Jäähdytä 27 asteiseksi ja lämmitä sitten uudelleen 32 asteiseksi. Laita pakastimeen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Keitä paloiteltu persikka sokerivedessä. Sekoita 1 dl sokeria 1 dl kiehuvaa vettä. Anna jämähtää, jotta saadaan Omar-karkkimassaa. Murskaa rouheeksi.

Ota persikat vedestä kun ovat kypsiä, ja kiehauta persikkainen sokeriliemi kastikkeeksi.

Paista banaanilettu ruskeaksi. Aseta lettu lautaselle, lisää kermavaahto, persikkakastike, marjat sekä Omar-rouhe. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!