MasterChef VIP: Siikaa Positanon tapaan, skagenröra ja paahdettua lohta – Anna Perhon resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Anna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsisu / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Positanon siika

  • noin 200 g Siikafilettä
  • 0,5 dl Valkoviinietikkaa
  • 1/2 kpl Sitruunanmehua
  • 1 dl Oliiviöljyä
  • 2 tl Sokeria
  • 1/2 ruukkua Lehtipersiljaa
  • Valkopippuri
  • Suola

Peruna

  • 8 kpl Varhaisperunoita
  • Suola

Skagenröra

  • 150 g Creme fraiche
  • 1/2 ruukkua Tillliä
  • 1/2 kpl Salottisipulia
  • 2 rkl Sitruunanmehua
  • 100 g Ravunpyrstöjä
  • Suola

Paahdettu lohi

  • 1 kpl Lohifile, pieni
  • Suola

Seesamimajoneesi

  • 150 g Hellmann's majoneesia
  • 1 rkl Seesaminsiemenöljy
  • 1 tl Seesaminsiemeniä
  • 1 tl Soija

Valmistusohje

Valmista siika Positanon tapaan. Laita siikafile, valkoviinietikka ja suola astiaan niin että siikafileet peittyvät etikasta. Anna siian kypsyä noin 45 minuuttia. Valuta ylimääräinen etikka pois. Sekoita loput raaka-aineet blenderissä tasaiseksi makuöljyksi. Mausta raakakypsytetty siika makuöljyllä. Anna maustua vähintään 5 minuuttia.

Valmista skagenröra. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Mausta suolalla.

Valmista seesamimajoneesi. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Valmista paahdettu lohi. Mausta lohi. Paahda lohta 225 asteissa uunissa noin 10 - 15 minuuttia.

Valmista perunat. Keitä varhaisperunat suolavedessä napakoiksi.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!