MasterChef VIP: Siikaa Positanon tapaan, skagenröra ja paahdettua lohta – Anna Perhon resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Positanon siika
- noin 200 g Siikafilettä
- 0,5 dl Valkoviinietikkaa
- 1/2 kpl Sitruunanmehua
- 1 dl Oliiviöljyä
- 2 tl Sokeria
- 1/2 ruukkua Lehtipersiljaa
- Valkopippuri
- Suola
Peruna
- 8 kpl Varhaisperunoita
- Suola
Skagenröra
- 150 g Creme fraiche
- 1/2 ruukkua Tillliä
- 1/2 kpl Salottisipulia
- 2 rkl Sitruunanmehua
- 100 g Ravunpyrstöjä
- Suola
Paahdettu lohi
- 1 kpl Lohifile, pieni
- Suola
Seesamimajoneesi
- 150 g Hellmann's majoneesia
- 1 rkl Seesaminsiemenöljy
- 1 tl Seesaminsiemeniä
- 1 tl Soija
Valmistusohje
Valmista siika Positanon tapaan. Laita siikafile, valkoviinietikka ja suola astiaan niin että siikafileet peittyvät etikasta. Anna siian kypsyä noin 45 minuuttia. Valuta ylimääräinen etikka pois. Sekoita loput raaka-aineet blenderissä tasaiseksi makuöljyksi. Mausta raakakypsytetty siika makuöljyllä. Anna maustua vähintään 5 minuuttia.
Valmista skagenröra. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Mausta suolalla.
Valmista seesamimajoneesi. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
Valmista paahdettu lohi. Mausta lohi. Paahda lohta 225 asteissa uunissa noin 10 - 15 minuuttia.
Valmista perunat. Keitä varhaisperunat suolavedessä napakoiksi.
Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje