MasterChef VIP: Piemonten paprikoita, paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä ja paprikapyrettä – Minna Kuukan resepti

MC2020VIP_EP04_Annoskuva_Minna_Kuvaaja_Sara_Forsius09538
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan kuudennessa jaksossa edellisessä tehtävässä hävinnyt joukkue valmistaa vaihtokaupan raaka-ainekorien sisällöstä annokset.

Paprikat

  • 1 kpl Paprika, punainen
  • 1 kpl Paprika, keltainen
  • 100 g Kirsikkatomaatteja
  • 3 oksaa Timjami
  • Mozzarellaa
  • Pippuri
  • Suola

Jättikatkaravun pyrstöt

  • 8 kpl Jättikatkaravun pyrstöjä
  • 2 rkl Voita
  • 2 oksaa Timjamia
  • Pippuri
  • Suola

Paprikapyre

  • 2 kpl Suippapaprikoita
  • 150 g Kirsikkatomaatteja
  • Oliiviöljy
  • Suola

Valmistusohje

Valmista paprikapyre. Pilko paprikat ja tomaatit isoiksi paloiksi. Kuullota pehmeiksi öljyssä ja laita blenderiin. Aja pyreeksi ja mausta suolalla.

Valmista paprikat. Pilko paprikat pystysuunnassa neljään osaan ja kirsikka tomaatit kahtia. Asettele kirsikkatomaatit paprikaveneisiin. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla. Laita osaan paprikaveneistä palat mozzarellaa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Valmista jättkatkaravun pyrstöt. Poista ravuista suolet. Paista voissa pannulla yrttien kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.

Kokoa annos. Tarjoile vaalean leivän kanssa ja koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.