MasterChef VIP: Paistettuja kampasimpukoita, maa-artisokkapyrettä ja persiljaöljyä – Perttu Sirviön resepti

MC2020VIP_EP02_Annoskuva_Perttu_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.

Kampasimpukat

  • 6 kpl Kampasimpukoita
  • 2 rkl Voita
  • Suola

Maa-artisokkapyre

  • 8 kpl Maa-artisokkia
  • 2 dl Kerma
  • 2 rkl Voita
  • Pippuri
  • Suola

Persiljaöljy

  • 1 ruukku Persiljaa
  • 1 dl Öljyä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista persiljaöljy. Laita persilja ja öljy blenderiin. Aja noin 5 minuuttia hienoksi öljyksi. Mausta suolalla.

Valmista maa-artisokkapyre. Kuori maa-artisokat ja halkaise. Keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin kerman ja voin kanssa. Aja pyreeksi ja mausta suolalla.

Valmista kampasimpukat. Paista kampasimpukat voissa pannulla. Mausta suolalla.

Kokoa annos. Koristele timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.