MasterChef VIP: Paistettuja kampasimpukoita, maa-artisokkapyrettä ja persiljaöljyä – Perttu Sirviön resepti
![Copyright: Sara Forsius / Mtv3. Photographer: Sara Forsius. MC2020VIP_EP02_Annoskuva_Perttu_Kuvaaja_Sara_Forsius](https://im.mtvuutiset.fi/image/8086374/landscape16_9/1600/900/a1e586c65f926f404c8bcb309f7860e8/kA/mc2020vip-ep02-annoskuva-perttu-kuvaaja-sara-forsius.jpg)
MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.
Kampasimpukat
- 6 kpl Kampasimpukoita
- 2 rkl Voita
- Suola
Maa-artisokkapyre
- 8 kpl Maa-artisokkia
- 2 dl Kerma
- 2 rkl Voita
- Pippuri
- Suola
Persiljaöljy
- 1 ruukku Persiljaa
- 1 dl Öljyä
- Suola
Valmistusohje
Valmista persiljaöljy. Laita persilja ja öljy blenderiin. Aja noin 5 minuuttia hienoksi öljyksi. Mausta suolalla.
Valmista maa-artisokkapyre. Kuori maa-artisokat ja halkaise. Keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin kerman ja voin kanssa. Aja pyreeksi ja mausta suolalla.
Valmista kampasimpukat. Paista kampasimpukat voissa pannulla. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Koristele timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka