Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Nopea voitaikina

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 20.04.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan kahdeksannessa jaksossa valmistettiin voitaikina.

Ainekset

  • 250 g Vehnäjauhoja
  • 125 g Kylmää vettä
  • 1 tl Suolaa
  • 200 g Kylmää voita

Valmistusohje

Nypi tasainen taikina vedestä, suolasta ja vehnäjauhoista kuhlossa. Viipaloi mandoliinilla kylmästä voista ohuita siivuja. Laita jääkaappiin odottamaan.

Kaaviloi valmis taikina noin 1 cm paksuiseksi tasasivuiseksi neliöksi. Asettele kylmä siivuttu voi kaaviloidun taikinan sisälle pieneksi neliöksi. Taita lopuksi taikinan kulmat voin päälle niin että kaikki kulmat osuvat yhteen keskeltä ja voi peittyy näkyvistä.

Jauhoita voitaikina vehnäjauhoilla kevyesti. Kaaviloi voitaikinaa varovasti neliön yläreunasta alareunaan niin ettei voi tule esille. Kun voitaikina on hieman suorakaiteen muotoinen, taita 1/3 yläreunasta suorakaiteen keskelle ja tämän jälkeen alareuna taitetun yläreunan päälle. 

Ripottele tarvittaessa vehnäjauhoja taitetun voitaikinan päälle. Kaaviloi taikinasta jälleen noin 1 cm paksuinen suorakaiteen muotoinen taikinalevy. Taita taikina nyt eri sivulta kuin ensimmäisellä kerralla kolmeen osaan. Aseta taiteltu voitaikina kelmun päälle ja kelmuta taikina kokonaan. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.

Aloita täytteiden valmistaminen.  Ota kelmutettu voitaikina pois jääkaapista. Poista kelmu. Toista aiemmin tehty taikinan kaavilointi ja taittaminen 2 - 3 kertaa. Muista taittaa jokaisella kerralla suorakaiteen eri sivulta. Kelmuta uudestaan taiteltu voitaikina. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Jatka täytteiden parissa.

Ota kelmutettu voitaikina pois jääkaapista. Poista kelmu. Ripottele tarvittaessa vehnäjauhoja voitaikinan päälle ja kaulitse siitä noin 8 mm paksu levy. Leikkaa esimerkiksi leipurinlastalla tai muotilla taikinalevystä haluamasi muotoisia paloja. Nosta muotoillut voitaikinat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele halutessasi kananmunalla.

Lisää täyte.  Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 - 17 minuuttia. Paistoaika riippuu voitaikinan palojen koosta ja täytteen määrästä. Jäähdytä valmiit voitaikinaleivokset ja koristele.

Vinkit: Uunin esilämmitys. Kaaviloinnissa tulee toimia nopeasti, jotta voitaikina ei pehmene käsittelyssä liikaa. Poista ylimääräiset vehnäjauhot tarvittaessa pullasudilla kaavilointi vaiheissa. Muista jäähdyttää voitaikinaleivokset kunnolla, jos käytät täytteenä esimerkiksi kermaa. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kaali-pekonipiiras Älä osta valmiina! Voisarvien leipominen on helpompaa kuin luulitKoko Suomi leipoo: Croissant et Pain au ChocolatTuttu laskiaisherkku uudella tavalla: Sympaattinen siilikakku hurmaa ulkonäölläänTuhatlehtileivonnainenKauramuropulla
MasterChefPääruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti