Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Mozzarella-cheddarpizza, paahdettuja auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaattia ja basilikaa – Miska Haakanan resepti

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 04.03.2021 10:26

MTV LIFESTYLE

Pizzataikina

  • 3 dl Durumvehnäjauhoja
  • 2 dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3,25 dl Vettä, kädenlämpöinen
  • 1/2 pss Kuivahiivaa
  • 1 tl Sokeria
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 1 tl Suola

Pizzakastike

  • 1 tlk Kokonaisia säilöttyjätomaatteja
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 - 3 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1/2 punttia Basilikaa
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 2 tl Sokeria
  • 1 tl Oregano, kuivattu
  • 1 rkl Basilika, kuivattu
  • Pippuri
  • Suola

Täytteet

  • 2,5 dl Mozzarella, raaste
  • 2,5 dl Cheddar, raaste
  • 1/2 punttia Basilikanlehtiä
  • 8 kpl Kirsikkatomaatteja
  • 0,5 dl Auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Valmista pizzataikina. Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita. Lisää kulhoon vehnäjauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikina tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi noin 8 minuuttia. Lisää tarvittaessa lisää jauhoja. Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele palloiksi öljyttyihin astioihin. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia kelmun alla. Kauli taikinapalloista sopivan ohuet pizzapohjat.

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Valmista pizzakastike. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Murskaa kokonaiset tomaatit murskaksi ja lisää pannulle. Anna hautua 20 - 40 minuuttia. Lisää loput raaka-aineet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista täytteet. Paahda auringonkukanisiemeniä kuivalla pannulla. Pilko kirsikkatomaatit ja nypi basilikalehdet valmiiksi.

Levitä pizzakastiketta pohjien päälle. Laita juustot kastikkeet päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 - 10 minuuttia.

Kokoa annos. Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä, kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Rouheiset bagelit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Lauran Yrteillä täytetty koristeleipäKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteelläKoko Suomi leipoo: Saaran valkosipulinensiemennäkkäri
MasterChefMasterChef-reseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti