Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Mozzarella-cheddarpizza, paahdettuja auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaattia ja basilikaa – Miska Haakanan resepti

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 04.03.2021 10:26

MTV LIFESTYLE

Pizzataikina

  • 3 dl Durumvehnäjauhoja
  • 2 dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3,25 dl Vettä, kädenlämpöinen
  • 1/2 pss Kuivahiivaa
  • 1 tl Sokeria
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 1 tl Suola

Pizzakastike

  • 1 tlk Kokonaisia säilöttyjätomaatteja
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 - 3 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1/2 punttia Basilikaa
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 2 tl Sokeria
  • 1 tl Oregano, kuivattu
  • 1 rkl Basilika, kuivattu
  • Pippuri
  • Suola

Täytteet

  • 2,5 dl Mozzarella, raaste
  • 2,5 dl Cheddar, raaste
  • 1/2 punttia Basilikanlehtiä
  • 8 kpl Kirsikkatomaatteja
  • 0,5 dl Auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Valmista pizzataikina. Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita. Lisää kulhoon vehnäjauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikina tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi noin 8 minuuttia. Lisää tarvittaessa lisää jauhoja. Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele palloiksi öljyttyihin astioihin. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia kelmun alla. Kauli taikinapalloista sopivan ohuet pizzapohjat.

Valmista pizzakastike. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Murskaa kokonaiset tomaatit murskaksi ja lisää pannulle. Anna hautua 20 - 40 minuuttia. Lisää loput raaka-aineet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista täytteet. Paahda auringonkukanisiemeniä kuivalla pannulla. Pilko kirsikkatomaatit ja nypi basilikalehdet valmiiksi.

Levitä pizzakastiketta pohjien päälle. Laita juustot kastikkeet päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 - 10 minuuttia.

Kokoa annos. Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä, kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Rouheiset bagelit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Lauran Yrteillä täytetty koristeleipäKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteelläKoko Suomi leipoo: Saaran valkosipulinensiemennäkkäri
MasterChefMasterChef-reseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti