MasterChef VIP: Maa-artisokkakeittoa, paistettuja mustatorvisieniä, sitruunaöljyä ja juustokeksiä – Anna Perhon resepti
MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.
Maa-artisokkakeitto
- 10 kpl Maa-artisokkia
- 3 dl Kermaa
- 2 rkl Voita
- Suola
Paistetut mustatorvisienet
- 2 kourallista Mustatorvisieniä
- 1 rkl Voita
- Suola
Sitruunaöljy
- 1 kpl Sitruuna
- 1 dl Öljyä
- ripaus Sokeria
Juustokeksi
- 1 kpl Kananmuna
- 2 rkl Vehnäjauhoja
- 4 rkl Juustoraastetta
Valmistusohje
Valmista maa-artisokkakeitto. Kuori maa-artisokat ja keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin kerman ja voin kanssa. Aja kuohkeaksi keitoksi ja mausta suolalla.
Valmista juustokeksit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille taikinasta pieniä nokareita. Paista 170 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Laita tämän jälkeen vielä 2 minuutiksi grillivastus päälle.
Valmista mustatorvisienet. Paista sienet voissa pannulla. Mausta suolalla.
Valmista sitruunaöljy. Raasta sitruunankuorta öljyyn ja purista mehut. Mausta sokerilla.
Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunaöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan