MasterChef VIP: Maa-artisokkakeittoa, paistettuja mustatorvisieniä, sitruunaöljyä ja juustokeksiä – Anna Perhon resepti

MC2020VIP_EP02_Annoskuva_Anna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.

Maa-artisokkakeitto

  • 10 kpl Maa-artisokkia
  • 3 dl Kermaa
  • 2 rkl Voita
  • Suola

Paistetut mustatorvisienet

  • 2 kourallista Mustatorvisieniä
  • 1 rkl Voita
  • Suola

Sitruunaöljy

  • 1 kpl Sitruuna
  • 1 dl Öljyä
  • ripaus Sokeria

Juustokeksi

  • 1 kpl Kananmuna
  • 2 rkl Vehnäjauhoja
  • 4 rkl Juustoraastetta

Valmistusohje

Valmista maa-artisokkakeitto. Kuori maa-artisokat ja keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin kerman ja voin kanssa. Aja kuohkeaksi keitoksi ja mausta suolalla.

Valmista juustokeksit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille taikinasta pieniä nokareita. Paista 170 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Laita tämän jälkeen vielä 2 minuutiksi grillivastus päälle.

Valmista mustatorvisienet. Paista sienet voissa pannulla. Mausta suolalla.

Valmista sitruunaöljy. Raasta sitruunankuorta öljyyn ja purista mehut. Mausta sokerilla.

Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunaöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.