MasterChef VIP: Maa-artisokkakeittoa, paistettuja mustatorvisieniä, sitruunaöljyä ja juustokeksiä – Anna Perhon resepti
![Copyright: Sara Forsius / Mtv3. Photographer: Sara Forsius. MC2020VIP_EP02_Annoskuva_Anna_Kuvaaja_Sara_Forsius](https://im.mtvuutiset.fi/image/8086348/landscape16_9/1600/900/9e53a54b9734934dd45af2df2fda6615/Do/mc2020vip-ep02-annoskuva-anna-kuvaaja-sara-forsius.jpg)
MasterChef VIP -sarjan toisessa jaksossa kilpailijat pääsevät valmistamaan annoksen tuomareiden suosikkiraaka-aineista.
Maa-artisokkakeitto
- 10 kpl Maa-artisokkia
- 3 dl Kermaa
- 2 rkl Voita
- Suola
Paistetut mustatorvisienet
- 2 kourallista Mustatorvisieniä
- 1 rkl Voita
- Suola
Sitruunaöljy
- 1 kpl Sitruuna
- 1 dl Öljyä
- ripaus Sokeria
Juustokeksi
- 1 kpl Kananmuna
- 2 rkl Vehnäjauhoja
- 4 rkl Juustoraastetta
Valmistusohje
Valmista maa-artisokkakeitto. Kuori maa-artisokat ja keitä suolavedessä pehmeiksi. Laita blenderiin kerman ja voin kanssa. Aja kuohkeaksi keitoksi ja mausta suolalla.
Valmista juustokeksit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille taikinasta pieniä nokareita. Paista 170 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Laita tämän jälkeen vielä 2 minuutiksi grillivastus päälle.
Valmista mustatorvisienet. Paista sienet voissa pannulla. Mausta suolalla.
Valmista sitruunaöljy. Raasta sitruunankuorta öljyyn ja purista mehut. Mausta sokerilla.
Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä ja sitruunaöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka