MasterChef VIP: Langustiinit, kaali, pikkelöity retiisi, chilimajoneesi ja pico de gallo – Miska Haakanan resepti
MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.
Kaalisalaatti
- 1 pienehkö kaali
- 2 rkl öljyä
- 2 tl vaaleaa etikaa
- 2 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- mustapippuria
Pikkeliliemi
- 3 dl vettä
- 2 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- retiisiä
Chilimajoneesi
- 1 kananmuna
- 2 tl sinappia
- 3 dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- tuoretta chiliä
Pico de gallo
- keltaista tomaattia
- ½ punasipulia
- 1 kpl punainen chili
- ruukullinen korianteria
- 1 kpl limen mehu
- ½ tl suokaa
Valmistusohje
KAALISALAATTI: Leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Anna maustua noin 30 min.
PIKKELI: Valmista pikkeliliemi. Leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi kaada liemi päälle. Anna maustua vähintään 30 min.
CHILIMAJONEESI: Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, suola ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Lisää joukkoon maun mukaan chiliä hienoksi pilkottuna. Sekoita.
PICO DE GALLO: Pilko tomaatit, jos tahdot ota hedelmäliha pois.. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianterin lehdet ja varret. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi. Sekoita raaka-aineet kulhossa. Purista joukkoon limen mehu. Mausta suolalla. Anna tekeytyä noin 30 min jääkaaapissa. Kuori esiin langustiinin liha. Pää irroitetaan vääntämällä kevyesti. Panssari avataan vatsanpuolelta joko työntämälää kuori sivulle sormin ja liha vedetään ulos. Mikäli suoli näkyy. Se poistetaan. Kypsennä liha nopeasti voissa , muutaman minutti ettei liha sitkisty. Purista päälle hieman sitruunanmehua ja ripaus suolla. Täytä tacot ja tarjoile Pico de gallo -salsan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka