Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Samulin pihviateria

Julkaistu 08.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden yhdeksännen jakson resepti.

Pihvi

  • 1 Tomahawk pihvi
  • suolaa
  • mustapippuria

Grillattu parsasalaatti

  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 5 vihreää tankoparsaa
  • salaatteja ja yrttejä

Karamellisoitu maa-artisokkapyre

  • 500 g maa-artisokkia
  • 50 g voita
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ dl shampanjaviinietikkaa
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • suolaa

Jogurttikastike

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 granaattiomenan siemenet
  • 3 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl shampanjaviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • suolaa

Ruohosipuliöljy

  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 2 dl neutraalia öljyä

Valmistusohje

PIHVI: Mausta raaka pihvi kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Anna levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Grillaa hibachilla haluttuun kypsyyteen ja anna levätä pihvin paksuudesta riippuen 5–15 minuuttia.

GRILLATTU PARSASALAATTI: Valmista vinegretti öljystä, viinietikasta tai sitruunamehusta, suolasta ja sokerista. Keitä parsoja suolatussa vedessä 3 minuuttia. Pyörittele vinegretissä. Lisää sormisuolaa ja mustapippuria. Paahda grillissä, kunnes parsat saaneet kauttaaltaan väriä. Pilko parsat paloiksi, Sekoita erilaisten vihersalaattien ja yrttien kanssa. Lisää ennen tarjoilua sitruunamehua ja suolaa.

KARAMELLISOITU MAA-ARTISOKKAPYRE: Puolita maa-artisokat. Keitä suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta vesi pois ja lisää kattilaan voi ja sokeri. Lisää maa-artisokat. Keitä hetki ja lisää kerma ja maito. Keitä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja maa-artisokat kypsiä. Kaada kattilan sisältö blenderiin. Aja sileäksi. Lisää etikka ja suola, Tarkista maku.

JOGURTTIKASTIKE: Valuta jogurtti. Sekoita kaikki ainekset. Tarkista maku. Lisää ruohosipuliöljyä.

RUOHOSIPULIÖLJY: Laita ainekset blenderiin. Aja täydellä teholla 2 minuuttia. Valuta kuituliinan läpi saadaksesi kirkkaan ja tumman vihreän öljyn. Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua kuhaa, Voi-misokastike yrttiöljyllä, mustajuurta ja fenkoliaMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, paahdettuja viinirypäleitä ja kermassa haudutettua paksoita, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiMasterChef Suomi: Appelsiinibroileria, kauden kasviksia ja mustaherukkakastiketta, Josen reseptiMasterChef: Timjamivoissa paistettu häränfileepihvi – Kapen reseptiMasterChef VIP: Langustiinit, kaali, pikkelöity retiisi, chilimajoneesi ja pico de gallo – Miska Haakanan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti