MasterChef VIP: Juustoinen crisp-pihvi, portobelloa ja punakaalia – Olga Temosen resepti

MasterChef VIP -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ruokavaraston raaka-aineista hampurilainen.
Sämpylä
- 3 dl Vettä
- 1/2 palaa Tuorehiivaa
- 4 - 5 dl Vehnäjauhoja
- 1 dl Kaurahiutaleita
- 0,5 dl Öljyä
- Suola
Portobellopihvi
- 2 kpl Portobelloa
- 1 kpl Chili, punainen
- 1/2 ruukkua Persiljaa
- 3 oksaa Timjamia
Juustoinen crisp-pihvi
- 1 dl Juustoraastetta, gouda
- 5 cm Purjoa
- 1 dl Juuriselleriä
- 1 rkl Sitruunanmehua
- 1 kpl Kananmunan keltuainen
- 1 rkl Vehnäjauhoja
- Pippuri
- Suola
Punakaali
- 100 g Punakaali
- 3 dl Vettä
- 2 rkl Hunajaa
- Suola
Valmistusohje
Valmista sämpylät. Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Lisää öljy, suolaa ja kohota taikinaa liinan alla 20 minuuttia. Muotoile kohonneesta taikinasta 6 sämpylää ja nostata noin 10 minuuttia. Paista 220 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia.
Valmista juustoinen crisp-pihvi. Kuori ja raasta purjo ja juuriselleri. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja paista voissa pannulla rapeiksi pihveiksi.
Valmista punakaali. Kiehauta vesi ja hunaja. Anna jäähtyä hetki. Suikaloi punakaali ja anna maustua liemessä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla.
Valmista portobello. Poista sienestä kannat ja kuoret. Kuullota hienonnettu chili ja yrtit öljyssä. Paista sieniä mausteiden kanssa pannulla. Mausta suolalla.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspulla
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä