MasterChef VIP: Juustoinen crisp-pihvi, portobelloa ja punakaalia – Olga Temosen resepti

kuva_olgatemonen

MasterChef VIP -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ruokavaraston raaka-aineista hampurilainen.

Sämpylä

  • 3 dl Vettä
  • 1/2 palaa Tuorehiivaa
  • 4 - 5 dl Vehnäjauhoja
  • 1 dl Kaurahiutaleita
  • 0,5 dl Öljyä
  • Suola

Portobellopihvi

  • 2 kpl Portobelloa
  • 1 kpl Chili, punainen
  • 1/2 ruukkua Persiljaa
  • 3 oksaa Timjamia

Juustoinen crisp-pihvi

  • 1 dl Juustoraastetta, gouda
  • 5 cm Purjoa
  • 1 dl Juuriselleriä
  • 1 rkl Sitruunanmehua
  • 1 kpl Kananmunan keltuainen
  • 1 rkl Vehnäjauhoja
  • Pippuri
  • Suola

Punakaali

  • 100 g Punakaali
  • 3 dl Vettä
  • 2 rkl Hunajaa
  • Suola

Valmistusohje

Valmista sämpylät. Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Lisää öljy, suolaa ja kohota taikinaa liinan alla 20 minuuttia. Muotoile kohonneesta taikinasta 6 sämpylää ja nostata noin 10 minuuttia. Paista 220 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia.

Valmista juustoinen crisp-pihvi. Kuori ja raasta purjo ja juuriselleri. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja paista voissa pannulla rapeiksi pihveiksi.

Valmista punakaali. Kiehauta vesi ja hunaja. Anna jäähtyä hetki. Suikaloi punakaali ja anna maustua liemessä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla.

Valmista portobello. Poista sienestä kannat ja kuoret. Kuullota hienonnettu chili ja yrtit öljyssä. Paista sieniä mausteiden kanssa pannulla. Mausta suolalla.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!