MasterChef VIP: Juustoinen crisp-pihvi, portobelloa ja punakaalia – Olga Temosen resepti
![kuva_olgatemonen](https://im.mtvuutiset.fi/image/8116302/landscape16_9/1600/900/5b421e11b6f02d0bb8d770ff63fa74ff/Hy/kuva-olgatemonen.jpg)
MasterChef VIP -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ruokavaraston raaka-aineista hampurilainen.
Sämpylä
- 3 dl Vettä
- 1/2 palaa Tuorehiivaa
- 4 - 5 dl Vehnäjauhoja
- 1 dl Kaurahiutaleita
- 0,5 dl Öljyä
- Suola
Portobellopihvi
- 2 kpl Portobelloa
- 1 kpl Chili, punainen
- 1/2 ruukkua Persiljaa
- 3 oksaa Timjamia
Juustoinen crisp-pihvi
- 1 dl Juustoraastetta, gouda
- 5 cm Purjoa
- 1 dl Juuriselleriä
- 1 rkl Sitruunanmehua
- 1 kpl Kananmunan keltuainen
- 1 rkl Vehnäjauhoja
- Pippuri
- Suola
Punakaali
- 100 g Punakaali
- 3 dl Vettä
- 2 rkl Hunajaa
- Suola
Valmistusohje
Valmista sämpylät. Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Lisää öljy, suolaa ja kohota taikinaa liinan alla 20 minuuttia. Muotoile kohonneesta taikinasta 6 sämpylää ja nostata noin 10 minuuttia. Paista 220 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia.
Valmista juustoinen crisp-pihvi. Kuori ja raasta purjo ja juuriselleri. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja paista voissa pannulla rapeiksi pihveiksi.
Valmista punakaali. Kiehauta vesi ja hunaja. Anna jäähtyä hetki. Suikaloi punakaali ja anna maustua liemessä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla.
Valmista portobello. Poista sienestä kannat ja kuoret. Kuullota hienonnettu chili ja yrtit öljyssä. Paista sieniä mausteiden kanssa pannulla. Mausta suolalla.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka