MasterChef VIP: Briossisämpylää, naudan jauhelihapihvi, pikkelöityä punasipuli, cheddaria ja chipotlemajoneesia – Miska Haakanen resepti
MasterChef VIP -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ruokavaraston raaka-aineista hampurilainen.
Jauhelihapihvi
- 300 g Naudan jauhelihaa
- Pippuri
- Suola
Pikkelöity punasipuli
- 1 kpl Punasipuli
- 1 dl 1-2-3 -lientä
Chipotlemajoneesi
- 1 kpl Kananmunan keltuainen
- 1 rkl Sinappia
- 2 tl Valkoviinietikkaa
- 2 dl Öljyä
- Chipotle-tahna
- Suola
Sämpylä
- 2 kpl Briossisämpylöitä
- 1 rkl Voita
Juusto
- 2 siivua Cheddaria
Valmistusohje
Valmista punasipuli. Suikaloi punasipulit ja laita 1-2-3 -liemeen maustumaan.
Valmista chipotlemajoneesi. Laita kulhoon keltuainen, sinappi, etikka ja suola. Vatkaa tasaiseksi massaksi ja lisää öljy ohueena nauhana kokoajan sekoittaen. Kun majoneesi on valmis, mausta chipotle-tahnalla ja suolalla.
Valmista jauhelihapihvi. Muodosta jauhelista kaksi pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa pannulla molemmin puolin. Lisää juustosiivu pihvin päälle niin että se alkaa sulamaan.
Valmista sämpylät. Halkaiset ja paista sämpylät voissa pannulla.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti