Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tyrniä kolmella tapaa – Favion resepti

Julkaistu 21.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmanessa jaksossa valmistettiin suolainen annos marjoista.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 200 g taimen
  • 3 dl tyrnimarjoja
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1\2 dl valkoviinietikkaa
  • 3 dl kuohukerma
  • 300 g voita
  • 200 g kukkakaalia
  • 6 g agar agaria
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • 1 limen mehu
  • 1 limen kuoret
  • 1 kpl shalottisipuli
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Aloita renssaamalla taimen, ja leikkaamalla pieniksi suupaloiksi.

Tee tyrnigeeli ajamalla 2dl tyrnimarjaa tehosekoittimessa veden, suolan ja sokerin kanssa. Siivilöi kattilaan, kiehauta ja lisää agar agar. Laita pellille ohut kerros hyytymään.

Kuori ja pilko shalottisipuli ja laita suikaloitu sipuli kattilaan. Lisää valkoviini ja valkoviinietikka. Redusoi ja lisää 1dl kermaa, kiehauta. Lisää n.200g voikuutioita vähitellen ja aja sauvasekoittimella samaan aikaan. Lisää noin 1\2dl tyrnimarjaa ja aja vielä sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja tarvittaessa hapolla.

Pilko kukkakaalit pieniksi ja keitä ne kypsiksi kermassa ja voissa. Kun ovat ylikypsiä, aja tehosekoittimessa ja mausta suolalla. Siivilöi ja laita pursotuspussiin halutessasi.

Vatkaa hetki tuorejuustoa ja lisää limemehu, limen kuoret ja lisää pieneksi pilkottu pistaasipähkinä. Sekoita ja mausta suolalla. Laita pursotuspussiin.

Sekoita vähän sokeria loppujen tyrnimarjojen kanssa. Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Naudan kieltä, karhunlaukkapistouta, parmesankreemiä ja rapeaa sipulia – Eevan reseptiMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Grillattu kaali, kaali-omenasalaatti, puolukkaa – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Amelie – Santun reseptiMasterChef: Suklaata ja limeä – Jennyn reseptiMasterChef: Luksusaamupala – sininen joukkue
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti