MasterChef: Tyrniä kolmella tapaa – Favion resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps3_annos_FAVIO_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmanessa jaksossa valmistettiin suolainen annos marjoista.

Ainekset

  • 200 g taimen
  • 3 dl tyrnimarjoja
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1\2 dl valkoviinietikkaa
  • 3 dl kuohukerma
  • 300 g voita
  • 200 g kukkakaalia
  • 6 g agar agaria
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • 1 limen mehu
  • 1 limen kuoret
  • 1 kpl shalottisipuli
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Aloita renssaamalla taimen, ja leikkaamalla pieniksi suupaloiksi.

Tee tyrnigeeli ajamalla 2dl tyrnimarjaa tehosekoittimessa veden, suolan ja sokerin kanssa. Siivilöi kattilaan, kiehauta ja lisää agar agar. Laita pellille ohut kerros hyytymään.

Kuori ja pilko shalottisipuli ja laita suikaloitu sipuli kattilaan. Lisää valkoviini ja valkoviinietikka. Redusoi ja lisää 1dl kermaa, kiehauta. Lisää n.200g voikuutioita vähitellen ja aja sauvasekoittimella samaan aikaan. Lisää noin 1\2dl tyrnimarjaa ja aja vielä sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja tarvittaessa hapolla.

Pilko kukkakaalit pieniksi ja keitä ne kypsiksi kermassa ja voissa. Kun ovat ylikypsiä, aja tehosekoittimessa ja mausta suolalla. Siivilöi ja laita pursotuspussiin halutessasi.

Vatkaa hetki tuorejuustoa ja lisää limemehu, limen kuoret ja lisää pieneksi pilkottu pistaasipähkinä. Sekoita ja mausta suolalla. Laita pursotuspussiin.

Sekoita vähän sokeria loppujen tyrnimarjojen kanssa. Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!