Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin resepti

Julkaistu 15.02.2022 21:25

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

  • Annosmäärä: 2

Ainekset

  • 2 tuoretta latva-artisokkaa
  • 1 sitruunaa
  • 1,5 dl tomaattimehua
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • noin 2.5 dl kasvislientä
  • 2,5 valkosipulinkynttä
  • 2,5 oksaa timjamia
  • suolaa

Kastike

  • 4 dl artisokkien keitinlientä
  • 100 g kylmää voita
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Paistetut meriravut

  • 4 kpl Merirapuja
  • Suolaa ja pippuria
  • 1 Valkosipulinkynttä
  • tilkka pernodia liekitykseen
  • 1 rkl leikattua lehtipersiljaa
  • 1 rkl voita paistamiseen

Lisäksi tarjoiluun

  • frisee salaattia
  • kirveliä
  • vesikrassia

Valmistusohje

Laita tomaattimehu, valkoviini ja kasvisliemi kattilaan. Lisää mukaan kokonaiset valkosipulinkynnet, timjami ja suolaa. Purista mukaan vielä sitruunanmehut. Anna poreilla sillä välin kun puhdistat artisokat.

Katkaise artisokista varsi ja revi uloimmat lehdet pois. Leikkaa pohjan myötäisesti kuorta pois pieni viipale ja näet vaalean artisokan sydämen. Leikkaa pohjasta kovat osat sydämen ympäriltä pois (sahalaita veitsi tähän paras.) Kun pohja on kokonaan kuorittu ja kovat / kuivat lehdet poistettu, laita artisokat liemeen kiehumaan. Peitä leivinpaperillapaperilla ja kevyellä painolla jotta artisokat peittyvät liemeen eivätkä kellu.

Hauduta miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Kun veitsi menee kevyesti läpi artisokkien pohjasta, ovat ne kypsiä.

Nosta artisokat pois ja kun ovat hetken jäähtyneet niin nypi keskellä olevat lehdet ja ”karvat” pois. Pidä pohjat lämpimänä tarjoiluun.

KASTIKE: Keitä keitinlientä kasaan kunnes jäljellä on 2 dl. Lisää mukaan kylmä voi pieninä paloina samalla sauvasekoittimella soseuttaen. Lopussa lisää mukaan oliiviöljy ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

PAISTETUT MERIRAVUT: Kuori varovasti meriravun pyrstöt niin että ne eivät irtoa ravusta. Ota peräsuoli pois pyrstöstä. Mausta pyrstöt suolalla ja pippurilla. Paista ravut pannulla voissa murskatun valkosipulinkynnen kanssa nopeasti. Liekitä pernodilla ja tarjoile.

KOKOAMISVINKIT: Kiillota lautanen. Kokoa yrteistä ja friseestä pieni koristesalaatti artisokan sydämen päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalipihvi, batattipyree, paistetut kanttarellit ja appelsiini-tyrni kastike, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Anjoun kyyhky ballotine – Helenan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti