Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tuomareiden reseptit

Julkaistu 10.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Kapen mätitoast

  • 20 g muikunmätiä
  • 1 rkl voita + paistamiseen
  • 1 paahtoleipä
  • ½ punasipuli
  • 120 g smetanaa
  • tilliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua

Henkan lohipastrami

  • 1 pala mallasleipää
  • 1 pala lohen seläkettä sokerisuolattuna
  • 3 kpl pikkelöityjä metsäsieniä (esim. suppilovahvero)
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2-3 tl valkoviinietikkaa/shampanjaviinietikkaa
  • sitruunamehua
  • rypsiöljyä (+tryffeliöljyä sekaisin)
  • yrttikoriste: punajuurenverso
  • lisäksi: kelmua

Pastramimausteseos

  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl rosepippuria
  • 1 tl juustokuminaa

Tryffelikreemi

  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 keltuaista
  • 2 tl shampanjaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • 1,5-2 dl rypsiöljy-tryffeliöljyseosta

Helenan siikatartar fenkolinäkkärillä ja piparjuurikreemillä

  • 1 pala fenkolinäkkäriä
  • 1 siikafile nahaton
  • sitruunaa raastettuna
  • 30 g pala tuoretta piparjuurta
  • 60 g majoneesia
  • 120 g smetanaa
  • suolaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä pikkelöitynä
  • kandeerattua sitruunankuorta
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Kapen mätitoast

KAPEN MÄTITOAST: Leikkaa paahtoleivistä reunat ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista kuumalla pannulla voissa kauniin kullankeltaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa smetana. Kuori ja leikkaa punasipuli mahdollisimman hienoksi kuutioksi. Mausta smetana suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kokoa toast smetanalla, mädillä, hienolla punasipulilla ja koristele tillillä.

HENKAN LOHIPASTRAMI: Paahda Pastramimausteseoksen aineet kuivalla pannulla ja jauha mortelissa tai koneella.

Tryffelikreemi: Laita korkean ja kapean astian pohjalle dijon, keltuaiset, shampanjaviinietikka ja suola. Laita sauvasekoitin pohjalle ja kaada päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja pyöritä sitä hitaasti pohjalla ja ala sitten nostamaan milli kerrallaan kunnes majoneesi on paksua. Jos majoneesi splittaa: Laita erilliseen kulhoon 1 keltuainen ja 1 tl etikkaa. Vispaa voimakkaasti ja lisää epäonnistunutta majoneesia ihan vähän kerrallaan kunnes majoneesi paksunee. Lisää vain sen verran että majoneesi on paksua.

Lohipastrami: Laita kuiva pannu kuumalle liedelle. Kaada mausteseos pellille. Leikkaa kala pitkittäin kahdeen osaan keskeltä (jos palat eivät mahdu pannulle voit vielä leikata ne poikittain). Paahda lohipaloja noin 30 sec molemmin puolin kuumalla kuivalla pannulla ja laita palat sitten mausteseokseen. 

Ota kelmurulla leikkuulaudan eteen ja vedä pala laudalle. Nosta palat kelmun päälle ja kääri todella tiukaksi rullaksi (mutta ei niin että kelmua menee väiin). Rullan tulee olla todella tiukka. Käädä rullan toinen pää rullan alle tms. Leikkaa kelmusta pala ja tee siitä ”köysi” jolla köytät toisen pään niinkuin käärisit karkkipaperia.

Leikkaa leipäpala kahteen osaan. Leikkaa lohipastramista kelmun läpi 3 cm paloja ja aseta ne leivän päälle. Lusikoi tryffelimajoneesia hiukan päälle. Koriste pikkelöidyillä sienillä ja punajuuren versoilla.

HELENAN SIIKATATAR FENKOLINÄKKÄRILLÄ JA PIPARJUURIKREEMILLÄ: Trimmaa siikafileestä ylimääräisiä rasvoja pois, leikkaa pitkittäin ohuiksi siivuiksi ja leikkaa pieneksi kuutioksi pieni palanen fileestä. Siirrä pieneen kulhoon. Mausta suolalla ja sitruunankuorella ja pienellä tilkalla sitruunamehua sekä pienellä tilkalla oliiviöljyä, lopuksi kaksi pyöräystä pippuria. Sekoita ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa.

Smetana kulhoon, vatkaa kovasti. Lisää puolet smetanan määrästä majoneesia, sekoita. Kuori piparjuuri, ja raasta sitä kulhoon puolet pötköstä. Mausta suolalla. Sekoita ja maista. Laita pursotinpussiin. Leikkaa ihan pieni reikä. Leikkaa näkkäristä pieniä suupaloja. Lisää päälle siikatartaria, pikkelöityjä sinapinsiemeniä, pursota piparjuurikreemiä, lisää karkkisitruunaa, ruohosipulia ja raastettua piparjuurta.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiKokkisodan neljännessä jaksossa hiihtäjien salmiakkiunelmat – katso reseptit!Kokkisodan kuudes jakso tarjoilee karjalanpaistia uudessa muodossa ja säväyttää samppanjallaKananpoikaa dim sum
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti