MasterChef: Tummasuklaamoussea, vadelmasherbetti, yuzu granite, ruusulla maustettua vadelmaa ja karamellipähkinää – Sinisen joukkueen resepti

sobetti sininen

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

Ainekset

  • 350 g tummaa suklaata
  • 250 g soijakermaa
  • 500 g vatkattua soijakermaa
  • 500 g vadelmia
  • 500 g kaurajogurttia
  • 100 g kaurakermaa
  • 80 g glukoosia
  • 3 g xhantanaa
  • 200 g yuzu-mehua
  • 200 g kaurakermaa
  • 25 g sokeria
  • 25 g vettä
  • Kuivatturuusu
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 50 g mantelia
  • 20 g vaahterasiirappia

Valmistusohje

Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia. Kiehauta soijakerma, emulgoi soijakerma ja suklaa sauvasekoittimella. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa soijakerma kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä suklaamassaan ja kaada muotteihin. Pakasta.

Mittaa tehosekoittimeen vadelmat, kaurajogurtti ja xantana. Mittaa kattilaan glukoosisiiraappi sekä kaurakerma ja kiehauta. Lisää tehosekoittimeen kaikki ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi ja kaada jäätelökoneeseen. 

Paahda päähkinät pannulla noin 5 min kunnes ovat kauniin ruskeita, lisää kuumiin pähkinöihin vaahterasiirappia.

Tee sokeri liemi, keittämällä sokeri ja vesi. Mittaa astiaan kaurakerma ja yuzumehu ja lisää sokeriliemi. Sekoita sauvasekoittimella ja pakasta. Raavi jäätyneeseen astiaan ja jäistä pohjaa ja lisää lopuksi kuivattua ruusua.

Lopuksi asettele annokseen suolaheinää, kuivattua ruusua ja muut komponentit. Irroita jäätynyt suklaamousse noin 10 min ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!