Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tummasuklaamoussea, vadelmasherbetti, yuzu granite, ruusulla maustettua vadelmaa ja karamellipähkinää – Sinisen joukkueen resepti

Julkaistu 14.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

Ainekset

  • 350 g tummaa suklaata
  • 250 g soijakermaa
  • 500 g vatkattua soijakermaa
  • 500 g vadelmia
  • 500 g kaurajogurttia
  • 100 g kaurakermaa
  • 80 g glukoosia
  • 3 g xhantanaa
  • 200 g yuzu-mehua
  • 200 g kaurakermaa
  • 25 g sokeria
  • 25 g vettä
  • Kuivatturuusu
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 50 g mantelia
  • 20 g vaahterasiirappia

Valmistusohje

Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia. Kiehauta soijakerma, emulgoi soijakerma ja suklaa sauvasekoittimella. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa soijakerma kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä suklaamassaan ja kaada muotteihin. Pakasta.

Mittaa tehosekoittimeen vadelmat, kaurajogurtti ja xantana. Mittaa kattilaan glukoosisiiraappi sekä kaurakerma ja kiehauta. Lisää tehosekoittimeen kaikki ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi ja kaada jäätelökoneeseen. 

Paahda päähkinät pannulla noin 5 min kunnes ovat kauniin ruskeita, lisää kuumiin pähkinöihin vaahterasiirappia.

Tee sokeri liemi, keittämällä sokeri ja vesi. Mittaa astiaan kaurakerma ja yuzumehu ja lisää sokeriliemi. Sekoita sauvasekoittimella ja pakasta. Raavi jäätyneeseen astiaan ja jäistä pohjaa ja lisää lopuksi kuivattua ruusua.

Lopuksi asettele annokseen suolaheinää, kuivattua ruusua ja muut komponentit. Irroita jäätynyt suklaamousse noin 10 min ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin reseptiMasterChef: Lakkaa, ruista, pekaanipähkinää ja marinoitua valkoherukkaa – punainen joukkueMasterChef: "Mansikkaa layers" – Matin reseptiMasterChef: Sitruunapossettia, marinoitua tyrniä, lakugeeliä ja tuorevuustomoussea – Vihreän joukkueen reseptiMasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan reseptiMasterChef: Suklaata ja limeä – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti