MasterChef: Totuus löytyy tomaatista – Timon resepti
![Photographer: JUULI ASCHAN MUUD CREATIVE OY. MasterChef_Suomi_2023_eps2_annos_Timo_kuva_juuli_aschan_001](https://im.mtvuutiset.fi/image/8632884/landscape16_9/1600/900/5d74e4b1c1616125620270abdf28b682/CA/masterchef-suomi-2023-eps2-annos-timo-kuva-juuli-aschan-001.jpg)
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Pastataikina
- 100 g Vehnäjauhoja
- 1 kpl Kananmuna
Täyte
- 1 kpl Sipuli
- 2 dl Kanttarelleja
- 100 g Tomaattimurskaa
- Suolaa
- Pippuria
Liemi
- 2 dl Tomaattimehua
- Suolaa
- Sokeria
- Mustapippuria
- Basilikaa koristeeksi
Valmistusohje
Sekoita jauhot ja kananmuna. Vaivaa pastataikinaa 5-10 min. Laita kelmun sisään tasaantumaan noin puoleksi tunniksi.
Paista silputtu sipuli ja kanttarellit. Laita tomaatti tehosekoittimeen ja purista/valuta neste pois. Lisää tomaatti kanttarellien ja sipulien sekaan ja mausta. Keitä kasaan ja jäähdytä.
Keitä tomaattimehu kasaan ja mausta suolalla ja pippurilla ja sokerilla
Työstä pastataikina pastakoneella ja tee tortellinit.
Keitä tortellinit ja kokoa annos. Käytä koristeeksi basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka