MasterChef: Totuus löytyy tomaatista – Timon resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps2_annos_Timo_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Pastataikina

  • 100 g Vehnäjauhoja
  • 1 kpl Kananmuna

Täyte

  • 1 kpl Sipuli
  • 2 dl Kanttarelleja
  • 100 g Tomaattimurskaa
  • Suolaa
  • Pippuria

Liemi

  • 2 dl Tomaattimehua
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Mustapippuria
  • Basilikaa koristeeksi

Valmistusohje

Sekoita jauhot ja kananmuna. Vaivaa pastataikinaa 5-10 min. Laita kelmun sisään tasaantumaan noin puoleksi tunniksi.

Paista silputtu sipuli ja kanttarellit. Laita tomaatti tehosekoittimeen ja purista/valuta neste pois. Lisää tomaatti kanttarellien ja sipulien sekaan ja mausta. Keitä kasaan ja jäähdytä.

Keitä tomaattimehu kasaan ja mausta suolalla ja pippurilla ja sokerilla

Työstä pastataikina pastakoneella ja tee tortellinit.

Keitä tortellinit ja kokoa annos. Käytä koristeeksi basilikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!