MasterChef: Tomaattia kahdella tapaa ja ricottajuustoa – Saijan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps2_annos_Saija_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Raaka-aineet

  • 1 kg Isoja punaisia tomaatteja
  • 0,5 pnt Lipstikkaa
  • 0,5 pnt Timjamia
  • 1 kpl Keltasipulia
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 0,5 dl Soijaa
  • 1 tl Mustapippuria
  • 2 tl Suolaa
  • 3 tl Oliiviöljyä
  • 2 dl Ricottajuustoa
  • 1 dl Kermaa
  • 2 kpl Valkuaista
  • 2 tl Sokeria

Valmistusohje

Tee tomaattiliemi sorbetia varten. Soseuta tomaatit ja mausta suolalla. Valuta kuituliinan läpi. Vaahdota valkuaiset ja sekoita tomaattiliemen kanssa. Laita jäätelökoneeseen.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita ricottajuuston kanssa. Mausta suolalla. Laita sifoniin odottamaan.

Kuullota kattilassa oliiviöljyä, sipuli ja valkosipuli, lisää timjami ja lipstikka. Lisää suola, mustapippuri, soija ja valkoviini. Paahda tomaatteja grillissä ja lisää kattilaan. Anna keittyä 10 minuuttia.

Soseuta keitto ja jäähdytä kylmässä. Annostele lautasien pohjalle ensin keitto, lisää sitten sorbetista tehty kvenelli ja pursota ricottaruusuke päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.