MasterChef: Tomaattia kahdella tapaa ja ricottajuustoa – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 1 kg Isoja punaisia tomaatteja
- 0,5 pnt Lipstikkaa
- 0,5 pnt Timjamia
- 1 kpl Keltasipulia
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 dl Valkoviiniä
- 0,5 dl Soijaa
- 1 tl Mustapippuria
- 2 tl Suolaa
- 3 tl Oliiviöljyä
- 2 dl Ricottajuustoa
- 1 dl Kermaa
- 2 kpl Valkuaista
- 2 tl Sokeria
Valmistusohje
Tee tomaattiliemi sorbetia varten. Soseuta tomaatit ja mausta suolalla. Valuta kuituliinan läpi. Vaahdota valkuaiset ja sekoita tomaattiliemen kanssa. Laita jäätelökoneeseen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita ricottajuuston kanssa. Mausta suolalla. Laita sifoniin odottamaan.
Kuullota kattilassa oliiviöljyä, sipuli ja valkosipuli, lisää timjami ja lipstikka. Lisää suola, mustapippuri, soija ja valkoviini. Paahda tomaatteja grillissä ja lisää kattilaan. Anna keittyä 10 minuuttia.
Soseuta keitto ja jäähdytä kylmässä. Annostele lautasien pohjalle ensin keitto, lisää sitten sorbetista tehty kvenelli ja pursota ricottaruusuke päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti