Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tomaattia kahdella tapaa ja ricottajuustoa – Saijan resepti

Julkaistu 14.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Raaka-aineet

  • 1 kg Isoja punaisia tomaatteja
  • 0,5 pnt Lipstikkaa
  • 0,5 pnt Timjamia
  • 1 kpl Keltasipulia
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 0,5 dl Soijaa
  • 1 tl Mustapippuria
  • 2 tl Suolaa
  • 3 tl Oliiviöljyä
  • 2 dl Ricottajuustoa
  • 1 dl Kermaa
  • 2 kpl Valkuaista
  • 2 tl Sokeria

Valmistusohje

Tee tomaattiliemi sorbetia varten. Soseuta tomaatit ja mausta suolalla. Valuta kuituliinan läpi. Vaahdota valkuaiset ja sekoita tomaattiliemen kanssa. Laita jäätelökoneeseen.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita ricottajuuston kanssa. Mausta suolalla. Laita sifoniin odottamaan.

Kuullota kattilassa oliiviöljyä, sipuli ja valkosipuli, lisää timjami ja lipstikka. Lisää suola, mustapippuri, soija ja valkoviini. Paahda tomaatteja grillissä ja lisää kattilaan. Anna keittyä 10 minuuttia.

Soseuta keitto ja jäähdytä kylmässä. Annostele lautasien pohjalle ensin keitto, lisää sitten sorbetista tehty kvenelli ja pursota ricottaruusuke päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiMasterChef: Totuus löytyy tomaatista – Timon reseptiMasterChef: Chorizoa ja Romescoa – Heinin reseptiMasterChef: Kana-suklaaraita – Oscarin reseptiMasterChef: Intialainen appelsiinikana – Kristiinan reseptiMasterChef: Paahdettu gazpacho, auracreme ja meiramisorbetti – Jonin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti