Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tartar ja parmesaanimajoneesi – Jennyn resepti

Julkaistu 22.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 80g naudan sisäpaistia
  • 1 salottisipuli
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • rucolaa muutama lehti
  • ½ nippu vesikrassia
  • 2 1/2dl rapsiöljyä
  • kananmuna
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 viiriäisen munan keltuainen
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Leikkaa liha pieneksi, lisää suola, pippuri ja 1/3 dl parmesaania, sekoita massa

Tee etikasta, sokerista ja vedestä kasariin pikkeliliemi, kuumenna ja lisää sinapinsiemenet, anna kypsyä n. 5 min. siivilöi sinapinsiemenet liemestä ja lisää ne lihamassaan

Valmista majoneesi kapeassa kulhossa, 2 dl öljy, parmesaani, kananmuna, suolaa, sinappi ja sitruunamehu. poraa sauvasekottimella majoneesiksi

Laita vesikrassi, loput öljystä, sitruunan mehua ja vähän suolaa blenderiin, aja tasaiseksi.

Siivuta sipuli ja friteeraa ne kullanruskeiksi. nosta paperin päälle valumaan ja lisää sormisuolaa

Laita lautaselle rucola pohjalle, kasaa lihamassasta muotilla tartarpihvi, laita päälle sipulia ja parmesaania, sekä viiriäisen keltuainen. lisää lautaselle parmesaanimajoneesia ja vesikrassiöljyä. viimeistele sormisuolalla ja pienellä määrällä sitruunamehua.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun reseptiMasterChef Suomi: Raparperisalsaa, pikkelöityä punakaali-porkkanasalaattia tortillan sisällä, Erikan reseptiMasterChef: Naudan kieltä, karhunlaukkapistouta, parmesankreemiä ja rapeaa sipulia – Eevan reseptiMasterChef: Tartarpihvi – Ellan reseptiMasterChef: Tartar – Petra V:n reseptiMasterChef: Porkkanatartar – Teemu I:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti