MasterChef: Tartar ja parmesaanimajoneesi – Jennyn resepti

mc_eps3_tehtävä1_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • 80g naudan sisäpaistia
  • 1 salottisipuli
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • rucolaa muutama lehti
  • ½ nippu vesikrassia
  • 2 1/2dl rapsiöljyä
  • kananmuna
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 viiriäisen munan keltuainen
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Leikkaa liha pieneksi, lisää suola, pippuri ja 1/3 dl parmesaania, sekoita massa

Tee etikasta, sokerista ja vedestä kasariin pikkeliliemi, kuumenna ja lisää sinapinsiemenet, anna kypsyä n. 5 min. siivilöi sinapinsiemenet liemestä ja lisää ne lihamassaan

Valmista majoneesi kapeassa kulhossa, 2 dl öljy, parmesaani, kananmuna, suolaa, sinappi ja sitruunamehu. poraa sauvasekottimella majoneesiksi

Laita vesikrassi, loput öljystä, sitruunan mehua ja vähän suolaa blenderiin, aja tasaiseksi.

Siivuta sipuli ja friteeraa ne kullanruskeiksi. nosta paperin päälle valumaan ja lisää sormisuolaa

Laita lautaselle rucola pohjalle, kasaa lihamassasta muotilla tartarpihvi, laita päälle sipulia ja parmesaania, sekä viiriäisen keltuainen. lisää lautaselle parmesaanimajoneesia ja vesikrassiöljyä. viimeistele sormisuolalla ja pienellä määrällä sitruunamehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!