MasterChef: Tartar ja parmesaanimajoneesi – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 80g naudan sisäpaistia
- 1 salottisipuli
- 1-2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 dl etikkaa
- 1 dl vettä
- ½ dl sokeria
- rucolaa muutama lehti
- ½ nippu vesikrassia
- 2 1/2dl rapsiöljyä
- kananmuna
- 1 tl dijonsinappia
- 1 viiriäisen munan keltuainen
- 1 dl parmesaania raastettuna
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
Leikkaa liha pieneksi, lisää suola, pippuri ja 1/3 dl parmesaania, sekoita massa
Tee etikasta, sokerista ja vedestä kasariin pikkeliliemi, kuumenna ja lisää sinapinsiemenet, anna kypsyä n. 5 min. siivilöi sinapinsiemenet liemestä ja lisää ne lihamassaan
Valmista majoneesi kapeassa kulhossa, 2 dl öljy, parmesaani, kananmuna, suolaa, sinappi ja sitruunamehu. poraa sauvasekottimella majoneesiksi
Laita vesikrassi, loput öljystä, sitruunan mehua ja vähän suolaa blenderiin, aja tasaiseksi.
Siivuta sipuli ja friteeraa ne kullanruskeiksi. nosta paperin päälle valumaan ja lisää sormisuolaa
Laita lautaselle rucola pohjalle, kasaa lihamassasta muotilla tartarpihvi, laita päälle sipulia ja parmesaania, sekä viiriäisen keltuainen. lisää lautaselle parmesaanimajoneesia ja vesikrassiöljyä. viimeistele sormisuolalla ja pienellä määrällä sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka