Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Surf & Turf – Ollin resepti

Julkaistu 15.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Pihvi

  • 2cm siivu entrecotea
  • suola

Mojo-Kastike

  • punainen paprika
  • chili
  • korppujauhoa
  • 3rkl oliiviöljyä
  • 1rkl balsamicoa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1tl suolaa

Paahdetut perunat

  • 4-5 pientä perunaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 5 rosmariinin oksaa
  • oliiviöljyä
  • suolahiutaleita

Meriravun jalka

  • ½ fenkolia
  • 1 lime
  • 2 rkl mirin
  • 2rkl sokeria
  • 3 rkl oliiviöljy
  • 1 valkosipulin kynsi

Maustevoi

  • 50g voita
  • basilikaa
  • korianteria
  • perilla
  • ½ lime

Valmistusohje

Valmista mojo kastike. Paahda chili ja paprika mustaksi liekillä. Laita kulhoon kelmun alle ja anna olla 5min. Poista palaneet kuoret ja laita molemmat blenderiin. Lisää loput aineet ja soseuta. Mausta maun mukaan. Anna maustua kylmässä.

Pese ja leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi. Laita uunivuokaan. Lisää valkosipuli, rosmariini, suola ja reilusti oliiviöljyä. Paahda 200c uunissa 45min välillä sekoittaen.

Tee rapumarinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita ravut marinoitumaan 30min. Yritä saada makua myös lihaosaan avaamalla kuorta. Paista ravut 2min per puoli kuumassa grillissä, nosta leikkuulaudalle ja poista kuoret. Valmista maustevoi sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Sivele kuuma rapu maustevoilla.

Paista entrecote 1min molemmin puolin ja ota hetkeksi lepäämään. Mausta suolalla. Toista käsittely grillissä ja paista 3min per puoli. Lisää suolaa. Annan vetäytyä 10min ennen tarjoilua.

Koristele annos tuoreella korianterilla ja perillalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paahdettu kanasalaatti kauden kasviksista, Markun reseptiMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n reseptiMasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiMasterChef: Grillattu Naudan Entrecote-pihvi – Ellan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti