Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Ennin resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps9_beautyshots2_sarah_007
Julkaistu 04.06.2025 15:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä luotiin synttärikakut kymmenvuotiaalle ohjelmalle.

Kirsikkahillo

  • 300 g pakastekirsikka
  • 2 dl hillosokeri

Mascarpone-vaniljakreemi

  • 4 dl vispikermaa
  • 300 g mascarponea
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • vaniljasokeria

Tumma suklaaganache

  • 3 dl kuohukermaa
  • 300 g tummaa suklaata

Koristeluun

  • 400 g sokerimassa, valkoinen
  • Pastavärejä

Lisäksi koristeet

  • syötäviä kukkia
  • mansikoita
  • vadelmia
  • pensasmustikoita

Valmistusohje

KIRSIKKAHILLO: Laita pakastekirsikat kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Lisää hillosokeri ja keitä 10 – 15 minuuttia. Jäähdytä. 

MASCARPONE-VANILIJAKREEMI:  Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon mascarpone ja vaahdota tasaiseksi. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Laita pursotin pussiin.

TUMMA SUKLAAGANACHE: Pilko suklaa ja laita kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Odota hetki. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Täytä keksipohjat kirsikkahillolla, mascarpone-vaniljakreemillä ja suklaaganachella. 

KORISTELU: Värjää sokerimassaa ja muotoile koristeet. 

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo