Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Ennin resepti

Julkaistu 04.06.2025 15:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä luotiin synttärikakut kymmenvuotiaalle ohjelmalle.

Kirsikkahillo

  • 300 g pakastekirsikka
  • 2 dl hillosokeri

Mascarpone-vaniljakreemi

  • 4 dl vispikermaa
  • 300 g mascarponea
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • vaniljasokeria

Tumma suklaaganache

  • 3 dl kuohukermaa
  • 300 g tummaa suklaata

Koristeluun

  • 400 g sokerimassa, valkoinen
  • Pastavärejä

Lisäksi koristeet

  • syötäviä kukkia
  • mansikoita
  • vadelmia
  • pensasmustikoita

Valmistusohje

KIRSIKKAHILLO: Laita pakastekirsikat kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Lisää hillosokeri ja keitä 10 – 15 minuuttia. Jäähdytä. 

MASCARPONE-VANILIJAKREEMI:  Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon mascarpone ja vaahdota tasaiseksi. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Laita pursotin pussiin.

TUMMA SUKLAAGANACHE: Pilko suklaa ja laita kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Odota hetki. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Täytä keksipohjat kirsikkahillolla, mascarpone-vaniljakreemillä ja suklaaganachella. 

KORISTELU: Värjää sokerimassaa ja muotoile koristeet. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Joonaksen reseptiKoko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Kirsikan reseptiKoko Suomi leipoo: Mansikka-pavlovat, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Jouluinen tuulihattukranssiKoko Suomi leipoo: Lastenkutsujen marjainen väriyllätysKoko Suomi leipoo: Lettukakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti