MasterChef Suomi: Värikäs kesäkeitto aurajuustolla ja yrttiöljypisarat, Pilvin resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.
Ainekset
- 1,5 dl kuohukermaa
- 2 dl valmista kasvislientä
- 3 kpl kiinteää perunaa
- 1 kpl oranssi porkkana
- 1 kpl keltainen porkkana
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl parsakaali
- ½ kpl romanesco violetti kukkakaali
- Kourallinen sokeriherneitä
- n. 1 rkl voita
- 85 g aurajuustoa
Yrttiöljy
- 0.25 dl öliiviöljyä
- 0.25 dl rypsiöljyä
- 1 ruukku villirucolaa
- 1 ruukku persiljaa
- Suolaa myllystä
Koristeluun
- Syötävä orvokki
- 1 kpl retiisi
Valmistusohje
Laita kasvisliemi ja kuohukerma kattilaan kuumenemaan. Kuori porkkanat ja perunat. Paloittele perunat noin sentin kuutioiksi ja leikkaa porkkanoiden pituussuuntaisesti pienet v-viillot, niin että kun leikkaat porkkanat siivuiksi, niistä muodostuu kukkasia. Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota se voissa.
Leikkaa parsakaalin ja romanesco kukkakaalin kukinnot pieniksi nupuiksi. Laita kiehuvaan liemeen ensin porkkanat, sitten perunat, keitä juureksia hetki ennen kuin lisäät kuullotetut sipulit ja lopuksi kaalien nuput ja sokeriherneet. Kun kasvikset on kypsiä, siivilöi liemi erikseen toiseen kattilaan. Paloittele aurajuusto liemen joukkoon. Käytä keitetty aurajuustoliemi blenderissä ja kaada kasvisten päälle.
Laita yrtit (villirucola, persilja ja halutessasi muita yrttejä) blenderiin, kaada päälle rypsiöljyä ja Borges oliiviöljyä, lisää pieni pyöräytys suolaa myllystä ja aja tasaiseksi yrttiöljyksi. Koristele annos yrttiöljyllä, tuoreella persiljanupulla, retiisisiivuilla ja syötävillä orvokeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti