Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Tom Yam keitto sinisimpukasta ja Som tam, Samun resepti

MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Ainekset

  • 12 sinisimpukkaa
  • 5 cm pala inkivääriä
  • ½ l kanalientä
  • 4 chiliä
  • ½ kurkku
  • 1 porkkana
  • 1 tomaatti
  • 3 vihreää papua
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 dl sushiriisiä
  • 5 kuivattua sientä
  • cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Laita sienet veteen likoamaan.

Huuhdo riisiä niin kauan, että vesi on kirkasta. Laita riisi kattilaan ja lisää vettä niin, että sitä on riisin yli pikkusormen ensimmäiseen niveleen asti ja laita kiehumaan.  Laita kattilaan ½ litraa kanalientä ja lisää rouheaksi pilkotut inkiväärit, chilit ja lime. Anna makujen kiehua kokoon ainakin 15 min.

Riisin ja kanaliemen tekeytyessä siirry Som tam-salaattiin. Kuori ja poista siemenet puolikkaasta kurkusta, ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi. Paloittele pavut kolmeen osaan. Leikkaa puolikas tomaatti lohkoiksi. Pilko chili. Laita salaatin aineet kulhoon ja lisää puolikkaan limen mehu, 1rkl ruokosokeria ja 1rkl kalakastiketta.

Murjo morttelissa kasvisten rakennetta rikki ja tarkista maku. Siirrä salaatti lautaselle. Paahda cashewpähkinöihin ruskea pinta ja muserra morttelissa karkeaksi palaksi, ripottele rouhetta salaatin päälle. Leikkaa n. puoli desiä punakaalia ohueksi suikaleeksi salaatin viereen.

Siivilöi kanaliemi ja laita siivilöityyn liemeen liotetut sienet, limemehua, kalakastiketta ja ruokosokeria. 

Kiehauta ja lisää liemeen simpukat, keitä muutama minuutti. Kun simpukat ovat auenneet, ota kattila liedeltä ja siivilöi kiinteät osat liemestä erilleen.

Tarkista liemen maku.

Laita syvälle lautaselle n. ½ dl keitettyä riisiä. Kokoa riisin päälle sienet ja simpukat, kaada liemi reunoille, koristele korianterilla ja limenlohkolla. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lehtikaaliin kääritty taimenrulla tomaattirelissillä, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin reseptiMasterChef Suomi: Kana salviavoilla ja sahramirisotto, Nean reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun reseptiKananpoikaa dim sum
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti