MasterChef Suomi: Suppilovahverorisotto, Janin resepti
MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.
Ainekset
- 2 dl risottoriisiä
- 1 l vettä
- 50 g kuivattuja suppilovahveroita
- 25 g manteleita
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 50 g voita
- ½ dl kermaa
- Hyppysellinen sahramia
- Hienoa merisuolaa
- Mustapippuria
Valmistusohje
Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan 1 l vettä, lisää 2 tl suolaa anna tekeytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen, sekoita joukkoon pieni hyppysellinen sahramia. Jaa liotetut sienet kahteen osaan. Toiset menee risoton päälle voissa paistettuna (mausta suolalla ja mustapippurilla) ja toiset risoton sekaan.
Kuullota risottoriisit voissa. Lisää 1 rkl valkoviinietikkaa. Lisää sienilientä pienissä erissä koko ajan sekoittaen (n.20-30min).
Paahda mantelit kuivalla pannulla ja murskaa morttelissa hienoksi.
Kun risottoriisi on melkein kypsää lisää joukkoon murskatut mantelit (jätä osa koristeluun), puolet sienistä, voi ja kerma. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää päälle paistetut sienet ja hieman mantelimurua.
Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti