Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Suppilovahverorisotto, Janin resepti

Julkaistu 19.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ainekset

  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 l vettä
  • 50 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 25 g manteleita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 50 g voita
  • ½ dl kermaa
  • Hyppysellinen sahramia
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan 1 l vettä, lisää 2 tl suolaa anna tekeytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen, sekoita joukkoon pieni hyppysellinen sahramia. Jaa liotetut sienet kahteen osaan. Toiset menee risoton päälle voissa paistettuna (mausta suolalla ja mustapippurilla) ja toiset risoton sekaan. 

Kuullota risottoriisit voissa. Lisää 1 rkl valkoviinietikkaa. Lisää sienilientä pienissä erissä koko ajan sekoittaen (n.20-30min).

Paahda mantelit kuivalla pannulla ja murskaa morttelissa hienoksi. 

Kun risottoriisi on melkein kypsää lisää joukkoon murskatut mantelit (jätä osa koristeluun), puolet sienistä, voi ja kerma. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää päälle paistetut sienet ja hieman mantelimurua.

Tarjoile.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Buldak-kanaa sinihuomejuustolla ja pikkelöytyä valkoretikkaa, TheMasterChef: Herkkutattirisotto – Saijan reseptiMasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin reseptiMasterChef: Musikkalohi – Jennyn reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti