Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Suklaakupu, Iinan resepti

Julkaistu 02.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.

Ainesosat

  • 800 g valkosuklaata
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 4 sitruunaa
  • 150 g normaalisuolaista voita
  • 2 kananmunaa
  • 200 g punaisia karviaisia
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • 70 g mustikoita
  • 200 g mansikoita
  • 70 g pakastekarpaloita
  • 300 g tomusokeria
  • 70 g vettä
  • 1 tl punaista elintarvikeväriä
  • 1 sitruunamelissaruukku

Valmistusohje

Sulata 400 g valkosuklaata vesihauteessa, kunnes se saavuttaa 45-asteen lämpötilan. Ota tämän jälkeen kulho pois ja lisää 50 g valkosuklaata kulhoon ja sekoita. Jätä sivuun jäähtymään.

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Sulata 150 g voita kattilassa ja sekoita joukkoon 150 g valkosuklaata. Lisää kahden sitruunan mehu ja raasta yhden sitruunan kuori. Lisää 1 dl sokeria ja 2,5 dl vehnäjauhoja. Sekoita ja kaada leivinpaperilla pingotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeillessa tikkuun ei jää taikinaa.

Lisää sulaan valkosuklaaseen toiset 50 g valkosuklaata ja sekoittele. Jäähdytä suklaa 31-asteiseksi ja kaada muottiin, niin että jokainen muotti täyttyy. Käännä muotti ylösalaisin kulhon päällä ja valuta hetken aikaa. Putsaa muotti päältä lastalla ja laita hetkeksi ylösalaisin leivinpaperin päälle. Nosta muotti ja putsaa lastalla muotti. Laita muotti pakkaseen.

Nosta kakku pois uunista ja jätä jäähtymään. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kakkutrikki, Sarahin reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkueMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen reseptiOmena-toscapiirakka
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti