MasterChef Suomi: Suklaakupu, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.
Ainesosat
- 800 g valkosuklaata
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 4 sitruunaa
- 150 g normaalisuolaista voita
- 2 kananmunaa
- 200 g punaisia karviaisia
- 2,5 dl sokeria
- 1 rkl hunajaa
- 70 g mustikoita
- 200 g mansikoita
- 70 g pakastekarpaloita
- 300 g tomusokeria
- 70 g vettä
- 1 tl punaista elintarvikeväriä
- 1 sitruunamelissaruukku
Valmistusohje
Sulata 400 g valkosuklaata vesihauteessa, kunnes se saavuttaa 45-asteen lämpötilan. Ota tämän jälkeen kulho pois ja lisää 50 g valkosuklaata kulhoon ja sekoita. Jätä sivuun jäähtymään.
Lämmitä uuni 175-asteeseen. Sulata 150 g voita kattilassa ja sekoita joukkoon 150 g valkosuklaata. Lisää kahden sitruunan mehu ja raasta yhden sitruunan kuori. Lisää 1 dl sokeria ja 2,5 dl vehnäjauhoja. Sekoita ja kaada leivinpaperilla pingotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeillessa tikkuun ei jää taikinaa.
Lisää sulaan valkosuklaaseen toiset 50 g valkosuklaata ja sekoittele. Jäähdytä suklaa 31-asteiseksi ja kaada muottiin, niin että jokainen muotti täyttyy. Käännä muotti ylösalaisin kulhon päällä ja valuta hetken aikaa. Putsaa muotti päältä lastalla ja laita hetkeksi ylösalaisin leivinpaperin päälle. Nosta muotti ja putsaa lastalla muotti. Laita muotti pakkaseen.
Nosta kakku pois uunista ja jätä jäähtymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti