Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Spanakopita, Nean resepti

Julkaistu 26.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat taikinakuoreen leivotut annokset.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 500 g vehnäjauhoa
  • 1-2 dl rypsiöljyä
  • 0,5 tl Meiran hienoa merisuolaa
  • 1-3 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g lehtikaalia
  • 2 Pirkka Parhaat kananmunaa
  • 150 g ricottaa
  • 1 dl raastettua pecorino-juustoa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku valkosipuliruohoa
  • 1 ruukku minttua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 sitruunan mehu
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria
  • 1 rkl voita
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 kurkku
  • 500 g kreikkalaista jogurttia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl hieno merisuolaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 6 kpl erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl persiljaa
  • 2 tl oreganoa

Valmistusohje

Sekoita filotaikina yleiskoneen taikinakoukulla. Lisää vettä kunnes taikinasta muodostuu kiinteä ja pehmeä taikinapallo. Sivele taikinapallo öljyllä ja jätä lepäämään.

Ryöppää lehtikaali kiehuvassa vedessä. Poista kovat varret ja hienonna silpuksi. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja loput ainekset. 

Jaa levännyt taikina kahteen osaan ja kauli ohueksi öljytyllä alustalla. Venytä taikinaa lähes läpinäkyväksi. Täytä taikinalevy täytteellä ja kääri rullaksi. Kiepauta rulla ympyräksi. Voitele voisulalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. 

Raasta kurkku ja sekoita joukkoon suola. Valuta kurkkua kuituliinalla ylimääräisen nesteen poistamiseksi. Hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset keskenään.

Hienonna yrtit ja sekoita ne sitruunamehuun. Lisää öljy samalla vispaten jotta vinegretti emulsoituu. Lisää puolitetut tomaatit.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Aloo gobi, Maritan reseptiMasterChef: Mummolan takapiha – Adelen reseptiMasterChef: Kukkakaali Flatbread – Ellan reseptiKoko Suomi leipoo: Lauran Yrteillä täytetty koristeleipäKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaLohi-fetapiiras
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti