MasterChef Suomi: Spanakopita, Nean resepti

MasterChef23_EPS08__annos_NEA_kuva_juuli_aschan_sveins_9068

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat taikinakuoreen leivotut annokset.

Ainekset

  • 500 g vehnäjauhoa
  • 1-2 dl rypsiöljyä
  • 0,5 tl Meiran hienoa merisuolaa
  • 1-3 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g lehtikaalia
  • 2 Pirkka Parhaat kananmunaa
  • 150 g ricottaa
  • 1 dl raastettua pecorino-juustoa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku valkosipuliruohoa
  • 1 ruukku minttua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 sitruunan mehu
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria
  • 1 rkl voita
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 kurkku
  • 500 g kreikkalaista jogurttia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl hieno merisuolaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 6 kpl erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl persiljaa
  • 2 tl oreganoa

Valmistusohje

Sekoita filotaikina yleiskoneen taikinakoukulla. Lisää vettä kunnes taikinasta muodostuu kiinteä ja pehmeä taikinapallo. Sivele taikinapallo öljyllä ja jätä lepäämään.

Ryöppää lehtikaali kiehuvassa vedessä. Poista kovat varret ja hienonna silpuksi. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja loput ainekset. 

Jaa levännyt taikina kahteen osaan ja kauli ohueksi öljytyllä alustalla. Venytä taikinaa lähes läpinäkyväksi. Täytä taikinalevy täytteellä ja kääri rullaksi. Kiepauta rulla ympyräksi. Voitele voisulalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. 

Raasta kurkku ja sekoita joukkoon suola. Valuta kurkkua kuituliinalla ylimääräisen nesteen poistamiseksi. Hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset keskenään.

Hienonna yrtit ja sekoita ne sitruunamehuun. Lisää öljy samalla vispaten jotta vinegretti emulsoituu. Lisää puolitetut tomaatit.

Parhaat ruokaohjelmat