MasterChef Suomi: Spanakopita, Nean resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat taikinakuoreen leivotut annokset.
Ainekset
- 500 g vehnäjauhoa
- 1-2 dl rypsiöljyä
- 0,5 tl Meiran hienoa merisuolaa
- 1-3 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 400 g lehtikaalia
- 2 Pirkka Parhaat kananmunaa
- 150 g ricottaa
- 1 dl raastettua pecorino-juustoa
- 1 ruukku persiljaa
- 1 ruukku valkosipuliruohoa
- 1 ruukku minttua
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 sitruunan mehu
- Hienoa merisuolaa
- Pippuria
- 1 rkl voita
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 1 kurkku
- 500 g kreikkalaista jogurttia
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ tl hieno merisuolaa
- 1 sitruunan mehu
- 6 kpl erivärisiä kirsikkatomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl persiljaa
- 2 tl oreganoa
Valmistusohje
Sekoita filotaikina yleiskoneen taikinakoukulla. Lisää vettä kunnes taikinasta muodostuu kiinteä ja pehmeä taikinapallo. Sivele taikinapallo öljyllä ja jätä lepäämään.
Ryöppää lehtikaali kiehuvassa vedessä. Poista kovat varret ja hienonna silpuksi. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja loput ainekset.
Jaa levännyt taikina kahteen osaan ja kauli ohueksi öljytyllä alustalla. Venytä taikinaa lähes läpinäkyväksi. Täytä taikinalevy täytteellä ja kääri rullaksi. Kiepauta rulla ympyräksi. Voitele voisulalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Raasta kurkku ja sekoita joukkoon suola. Valuta kurkkua kuituliinalla ylimääräisen nesteen poistamiseksi. Hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset keskenään.
Hienonna yrtit ja sekoita ne sitruunamehuun. Lisää öljy samalla vispaten jotta vinegretti emulsoituu. Lisää puolitetut tomaatit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti