MasterChef Suomi: Skonssit, Sininen joukkue

MasterChef23_annos__SININEN_JOUKKUE_EPS06_kuva_juuli_aschan_sveins_7828

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Ainekset

  • 6,5 dl jauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl täysmaitoa
  • 1,5 dl kuohukermaa

Savuporotahna

  • 2 x 200 g maustamatonta Valio tuorejuustoa
  • 150 g creme fraichea
  • 100 g poron kylmäsavupaistia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1,5 tl hienoa merisuolaa
  • 1,5 tl mustapippuria
  • 1 salottisipuli
  • 2 tl tuoretta timjamia
  • 2 tl tuoretta oreganoa

Valmistusohje

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi joukkoon. Lisää nopeasti sekoittaen maito ja kerma joukkoon. Muotoile skonssit ja paista 220 asteessa 12 minuuttia. Täytä savuporotahnalla.

SAVUPOROTAHNA: Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää seokseen creme fraiche. Pilko salottisipuli ja kylmäsavupaisti hienoiksi kuutioiksi ja lisää seokseen. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Lisää 1 tl dijon sinappia ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa noin. 30 min ennen tarjoilua. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.