MasterChef Suomi: Skonssit, Sininen joukkue
MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.
Ainekset
- 6,5 dl jauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 100 g voita
- 1,5 dl täysmaitoa
- 1,5 dl kuohukermaa
Savuporotahna
- 2 x 200 g maustamatonta Valio tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 100 g poron kylmäsavupaistia
- 1 tl dijonsinappia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1,5 tl hienoa merisuolaa
- 1,5 tl mustapippuria
- 1 salottisipuli
- 2 tl tuoretta timjamia
- 2 tl tuoretta oreganoa
Valmistusohje
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi joukkoon. Lisää nopeasti sekoittaen maito ja kerma joukkoon. Muotoile skonssit ja paista 220 asteessa 12 minuuttia. Täytä savuporotahnalla.
SAVUPOROTAHNA: Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää seokseen creme fraiche. Pilko salottisipuli ja kylmäsavupaisti hienoiksi kuutioiksi ja lisää seokseen. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Lisää 1 tl dijon sinappia ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa noin. 30 min ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit