MasterChef Suomi: Skonssit, Sininen joukkue

MasterChef23_annos__SININEN_JOUKKUE_EPS06_kuva_juuli_aschan_sveins_7828

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Ainekset

  • 6,5 dl jauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl täysmaitoa
  • 1,5 dl kuohukermaa

Savuporotahna

  • 2 x 200 g maustamatonta Valio tuorejuustoa
  • 150 g creme fraichea
  • 100 g poron kylmäsavupaistia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1,5 tl hienoa merisuolaa
  • 1,5 tl mustapippuria
  • 1 salottisipuli
  • 2 tl tuoretta timjamia
  • 2 tl tuoretta oreganoa

Valmistusohje

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi joukkoon. Lisää nopeasti sekoittaen maito ja kerma joukkoon. Muotoile skonssit ja paista 220 asteessa 12 minuuttia. Täytä savuporotahnalla.

SAVUPOROTAHNA: Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää seokseen creme fraiche. Pilko salottisipuli ja kylmäsavupaisti hienoiksi kuutioiksi ja lisää seokseen. Hienonna yrtit ja lisää seokseen. Lisää 1 tl dijon sinappia ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa noin. 30 min ennen tarjoilua. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!