Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Sieniquiche, Sininen joukkue

Julkaistu 12.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 200 g emmental juustoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl kanttarelleja
  • 1 salottisipuli
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria

Päälle

  • 2 dl kanttarelleja
  • Muutama oksa timjamia
  • 1 rkl voita
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin pieneen quiche vuokaan ja painele reunoille.

Laita pannulle pilkottu sieni sekä salottisipuli, paista niin että suurimmat nesteet haihtuvat sienistä pois. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Laita kulhoon sieni & sipuliseos ja lisää joukkoon kananmuna sekä kerma. Laita juustoraastetta taikinan pohjalle, lisää sen jälkeen sieni & sipulimassaa ja juustoa vielä päälle. Kypsennä uunissa n. 15-20 min kunnes piirakka on kohonnut sekä päältä kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki.

Koristele vielä paistetulla sienellä sekä timjamilla. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lihaolutpiiras, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Sahrami-sienipasta, Then reseptiMasterChef Suomi: Siemennäkkärit, Sininen joukkueMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piirasetSavulohipiiras á la Hellapoliisi
MasterChef-reseptitMasterChefAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti