MasterChef Suomi: Sieniquiche, Sininen joukkue
MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g voita
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 200 g emmental juustoa
- 1 kpl kananmuna
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl kanttarelleja
- 1 salottisipuli
- Hienoa merisuolaa
- Pippuria
Päälle
- 2 dl kanttarelleja
- Muutama oksa timjamia
- 1 rkl voita
- Hienoa merisuolaa
- Pippuria
Valmistusohje
Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin pieneen quiche vuokaan ja painele reunoille.
Laita pannulle pilkottu sieni sekä salottisipuli, paista niin että suurimmat nesteet haihtuvat sienistä pois. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita kulhoon sieni & sipuliseos ja lisää joukkoon kananmuna sekä kerma. Laita juustoraastetta taikinan pohjalle, lisää sen jälkeen sieni & sipulimassaa ja juustoa vielä päälle. Kypsennä uunissa n. 15-20 min kunnes piirakka on kohonnut sekä päältä kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki.
Koristele vielä paistetulla sienellä sekä timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit