MasterChef Suomi: Siemennäkkärit, Sininen joukkue
MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.
Ainekset
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 0,5 dl chiansiemeniä
- 1,5 tl hienoa merisuolaa
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 0,5 dl rypsiöljyä
- Sormisuolaa
Valmistusohje
Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää sekaan kiehuva vesi ja sekoita. Lisää öljy ja sekoita. Anna seoksen seistä 10 min.
Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada seos pellille. Levitä seosta lastalla hieman ja lisää toinen leivinpaperi päälle. Kauli seos ohueksi ja tasaiseksi pellille. Poista toinen leivinpaperi ja ripottele sormisuolaa seoksen päälle.
Laita näkkäriseos uuniin ja kypsennä noin. 1h tai kunnes näkkäri on rapeutunut.
Murenna käsin sopivan kokoisia annospaloja. Lusikoi päälle appelsiinifraichea ja savustettua raitajuurta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto