MasterChef Suomi: Siemennäkkärit, Sininen joukkue

MasterChef23_annos__SININEN_JOUKKUE_EPS06_kuva_juuli_aschan_sveins_7827

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Ainekset

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl chiansiemeniä
  • 1,5 tl hienoa merisuolaa
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • Sormisuolaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 175-asteeseen.

Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää sekaan kiehuva vesi ja sekoita. Lisää öljy ja sekoita. Anna seoksen seistä 10 min.

Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada seos pellille. Levitä seosta lastalla hieman ja lisää toinen leivinpaperi päälle. Kauli seos ohueksi ja tasaiseksi pellille. Poista toinen leivinpaperi ja ripottele sormisuolaa seoksen päälle.

Laita näkkäriseos uuniin ja kypsennä noin. 1h tai kunnes näkkäri on rapeutunut. 

Murenna käsin sopivan kokoisia annospaloja. Lusikoi päälle appelsiinifraichea ja savustettua raitajuurta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.