MasterChef Suomi: Sakemarinoidut muikut ja sieniä korealaisittain, Then resepti

MasterChef23_EPS04_annos_THE_kuva_juuli_aschan_sveins_4483

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Muikut

  • 300 g muikkuja
  • 1,5 dl Sakea eli riisiviiniä
  • 1 tl inkiväärimurskaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 5 rkl maissitärkkelystä
  • Öljyä (paistamiseen)

Sienet

  • 200 g sieniä (shimenji)
  • Voita (paistamiseen)

Chilisoosi

  • 4 rkl gochujang tahnaa
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl miriniä
  • 1 rkl seesamiöljyä (paahdettua)
  • 1 rkl misotahnaa
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl ruskistettua Valio voita (ohje tekstissä)

Ruskistettu voi-yuzukastike

  • 2 rkl yuzu-uutetta
  • 6 rkl ruskistettua Valio voita (ohje tekstissä)

Päälle

  • Mätiä
  • Bonito hiutaleita
  • Togarashia

Valmistusohje

Marinoi muikut: Laita syvään astiaan sake, suola ja inkiväärimurska ja lisää muikut. Sekoita hyvin ja anna marinoitua 15-30min. 

Ruskista voi: Laita voi pannulle ja keitä kunnes se ruskistuu. Tarkkaile voita, ettet polta sitä. Ruskistettu voi on valmista, kun väri kauniin ruskea ja tuoksu pähkinäinen. Siivilöi sakka ja ota ruskistettu voi talteen. Ruskistettua voita tullaan käyttämään soosissa sekä yuzukastikkeessa.

Valmista chilisoosi. Sekoita kaikki soosin ainekset kulhossa tasaiseksi tahnaksi. 

Valmista sienet. Paista sienet pannulla voissa keskikovalla lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tämän jälkeen madalla lämpöä ja lisää soosi sienien sekaan. Paista sieniä chilisoosissa muutaman minuutin ajan kunnes soosi vetäytyy hieman.

Valmista yuzukastike. Lisää jäljelle jäävään ruskistettuun voihin yuzu-uute ja sekoita kunnes rasva ja neste yhdistyvät sileäksi.

Paista muikut. Ota muikut marinadista ja kuivaa. Pyöräytä muikut maissitärkkelyksessä ja paista kuumalla pannulla öljyssä rapeaksi.

Tarjoilu. Laita lautaselle sienet ja muikut ja kaada päälle ruskistettu voi ja Yuzukastiketta ja viimeistele annos mädillä, bonitohiutaleilla ja ripauksella togarashia.

Parhaat ruokaohjelmat