MasterChef Suomi: Sahrami-sienipasta, Then resepti

MasterChef23_EPS04_annos_THE_kuva_juuli_aschan_sveins_8576

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.

Pastataikina

  • 300 g 00-jauhoja
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl oliiviöljyä

Sienikastike

  • 50 g kuivattuja suppilovahveroita ja kiehautettua vettä.
  • ¼ tl sahramia
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 50 g voita
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

VALMISTA PASTA: Laita pastataikinan ainekset yleiskoneeseen taikinakoukulla ja vaivaa aineksia 10min kunnes taikina muodostuu. Ota taikina pois koneesta ja vaivaa vielä 1-2min käsin. Muotoile palloksi ja peitä kelmulla ja anna taikinan levätä vähintään 15min.  Kun taikina on levännyt. Käytä pastakonetta ja aja taikina haluttuun muotoon esim. Fettucini.

SIENIKASTIKE: Laita ja kuivatut sienet kannelliseen astiaan ja kaada sekaan kiehautettu vesi ja kansi päälle. Anna sienien liota ja hautua kannen alla 10min. Ota sienet pois, mutta säästä neste (sieniliemi). Lisää nesteeseen sahrami ja sipulijauhe.

Laita liotetut sienet paistinpannulle ja paista kevyesti kunnes pinta hieman ruskistuu. Mausta suolalla. Lisää voi sienien joukkoon ja paista 3min.  Lisää 0.5 dl sienilientä ja keitä kasaan 3min. Lisää rosmariini. Lisää pasta kastikkeeseen ja sekoita. Tarjoile 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.