Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Sahrami-sienipasta, Then resepti

Julkaistu 19.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.

Pastataikina

  • 300 g 00-jauhoja
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl oliiviöljyä

Sienikastike

  • 50 g kuivattuja suppilovahveroita ja kiehautettua vettä.
  • ¼ tl sahramia
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 50 g voita
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

VALMISTA PASTA: Laita pastataikinan ainekset yleiskoneeseen taikinakoukulla ja vaivaa aineksia 10min kunnes taikina muodostuu. Ota taikina pois koneesta ja vaivaa vielä 1-2min käsin. Muotoile palloksi ja peitä kelmulla ja anna taikinan levätä vähintään 15min.  Kun taikina on levännyt. Käytä pastakonetta ja aja taikina haluttuun muotoon esim. Fettucini.

SIENIKASTIKE: Laita ja kuivatut sienet kannelliseen astiaan ja kaada sekaan kiehautettu vesi ja kansi päälle. Anna sienien liota ja hautua kannen alla 10min. Ota sienet pois, mutta säästä neste (sieniliemi). Lisää nesteeseen sahrami ja sipulijauhe.

Laita liotetut sienet paistinpannulle ja paista kevyesti kunnes pinta hieman ruskistuu. Mausta suolalla. Lisää voi sienien joukkoon ja paista 3min.  Lisää 0.5 dl sienilientä ja keitä kasaan 3min. Lisää rosmariini. Lisää pasta kastikkeeseen ja sekoita. Tarjoile 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Tortelliinit punapestolla ja ricotalla sekä tomaatticonsomme, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Marmoripastaa ja sinisimpukoita, Josen reseptiMasterChef Suomi: Sieniquiche, Sininen joukkueMasterChef Suomi: Mausteinen Lihapata, Then reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti